Въоръжен държи заложници в българска банка

Следете в КОМЕНТАРИ най-долу за обновена информация

Близо четири часа нападател на банков клон в Сливен продължава да държи 7 заложници

Има прострелян с опасност за живота

23 март 2011г. Близо четири часа нападател на банковия клон на Инвестбанк в Сливен продължава да държи заложници, след като в началото на обира простреля тежко 42-годишен охранител, който е настанен в болница. Това съобщи по телефона за БУЛГАРИКА областният управител Марин Кавръков.

Голям периметър в района на сградата е отцепен и неволни “заложници” на случая са се оказали и служителите на областната управа в Сливен, съобщил за БТА кореспондентът на информационната ни агенция в града. По улиците са издигнати полицейски заграждения, а въоръжени полицаи с жилетки, ползващи за прикритие паркирани на улицата леки автомобили са обсадили банката. Служители на реда отклоняват преминаващите по странични улици.

По разпореждане на областния управител Марин Кавръков, всички са настанени на втория етаж на сградата, която се намира на петнасейтина метра срещу банковия клон и според Кавръков е твърде рисковано да бъдат изведени, тъй като могат да пострадат или раздвижването им да предизвика похитителя към необмислени и рисковани действия, обясни по телефона областният управител. Областният управител на Сливен Марин Кавръков и служителите на администрацията все още се намират в сградата на Областната администрация. Кавръков каза: „Хората са добре. Роднините да са спокойни”.

Сградата на Областната администрация е на 15-ина метра от входа на “Инвестбанк”.

Според полицай – охранител в отцепения район, нападателят заплашил, че не иска пред очите му да се мяркат униформени.

Служителите, които работят в клона на Инвестбанк АД в Сливен, където по-рано днес бе извършен въоръжен грабеж, са 9, съобщиха от централния офис на банката. По данни на банката един от тях от днес е в отпуск, и след изнасянето на ранения служител, се предполага, че заложниците са 7.

Простреляният Станчо Станев е изведен от банковия клон и е закаран за операция в Окръжна болница – Сливен.

Простреляният е приет в спешното отделение на МБАЛ “Д-р Иван Селимински” около 16,10 б.вр. в шоковата зала. Според началника на отделението д-р Тодор Суванков, мъжът е в

много тежко състояние и има опасност за живота му.

Прострелян е в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му. Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб.

Двама изпълнителни директори и членове на Управителния съвет на Инвестбанк АД заедно със служители на сигурността на банката пристигнаха в Сливен, за да окажат необходимото съдействие на органите на реда. Това съобщиха от централния офис на банката.

Всякакви коментари и разпространяване на непотвърдена информация по повод инцидента в банков клон в Сливен пречат на оперативните действия. Това се посочва в обръщение на МВР до журналистите, публикувано на сайта на министерството.

Продължават действията за овладяване на ситуацията и изясняване на случая.

5 comments for “Въоръжен държи заложници в българска банка