Треньор от Пловдив получи забрана да практикува професията си

Най-успешният треньор на Локо Пд

Едуард Ераносян, който направи смърфовете шампиони за първи път в историята на клуба преди 6 години, “организирал систематично раздаване” на бели и кафяви хапчета с оксиместерон за футболистите на отбора си в Кипър около час преди началото на всеки мач

49-годишният пловдивчанин ще плати 10 хиляди швейцарски франка за таксите по делото (7330 Евро)

27 октомври 2010г. Българският треньор Едуард Ераносян, известен с това че направи шампион Пловдивският Локомотив,  получи забрана да практикува професията си за срок от четири години, след като спортният Арбитражен съд в Лозана го призна за виновен в даване на допинг на футболистите му в кипърския АПОП.

Съдът в Швейцария уважи молбата на Световната футболна централа (ФИФА) и Международната антидопингова агенция (УАДА) за двойно увеличение на наказанието, което беше наложено от Кипърската футболна асоциация (КФА) през май 2010г. Това означава, че Ераносян няма да работи във футбола никъде по света до месец април 2013 г.

Ераносян, който изведе “Локомотив” (Пд) до титлата в България преди 6 години, “организира систематично раздаване” на хапчета с оксиместерон за футболистите на отбора си около час преди началото на всеки мач, съобщиха тримата адвокати, които са назначени по делото срещу Ераносян. Те добавят, че футболистите Карлос Маркес и Лионел Медейрос ще бъдат наказани с отнемане на правата само за по една година, защото са посочили Ераносян като доставчик на хапчетата.
Разследването започна именно от положителните тестове на двамата португалци през октомври и ноември 2008 г. Маркес и Медейрос признаха пред КФА, че Ераносян е давал на играчите бели и кафяви хапчета преди всеки мач. Той се е зареждал с тях от България и е казвал, че съдържат кофеин и витамини. Освен временното отстраняване на замесените в случая лица, спортният Арбитражен съд назначи и финансова санкция на Ераносян, който ще се раздели с 10 хиляди швейцарски франка за таксите по делото (б.а.- 7330 евро).
Той е наказан с максималната присъда от ФИФА, която е наречена “притежание и разпространение на забранени вещества”, а наказанието е затвърдено от отказа на Ераносян да обяви доставчика си. Всички останали футболисти в АПОП ще се измъкнат без глоби, защото в техните тестове не са открити нередности.

Едуард Антраник Ераносян е български футболист и треньор и е роден на 8 февруари 1961 г., на същата дата пет години по-късно се ражда легендата Христо Стоичков. За последно Ераносян е старши-треньор на Берое (Стара Загора). Като футболист играе за Локомотив (Пловдив), където и до днес е смятан за една от живите легенди на “смърфовете”, а в чужбина е защитавал цветовете на португалските Витория Гимараеш и Боавища.

 Треньорската му кариера започна в Локомотив (Пловдив) през 2001., когато отбора играеше в “Б” група. След обединението на пловдивските “железничари” в Велбъжд (Кюстендил) Ераносян остана извън новия клуб. През 2002 застана начело на Добруджа (Добрич), но няколко месеца по-късно напусна след шумен скандал с президента Величко Найденов и феновете на добричкия клуб. След края на сезон 2002/03 Едуард Ераносян смени в Локомотив (Пловдив) Димитър Димитров – Херо. Под негово ръководство “смърфовете” направиха невероятен марш в “А” група заемайки категорично първото място. На 17 февруари 2004 сензационно Ераносян бе уволнен от президента на тима Георги Илиев без никакъв коментар. По-късно той бива върнат и отпразнува първата шампионска титла в историята на пловдивските “железничари”. Едуард Ераносян и неговия отбор се отказаха рано от участие в квалификациите на Шампионска лига, но последвалия сезон донесе 3-ото място за водения от етническия арменец отбор. В турнира за Купата на УЕФА Ераносян елиминира сръбския ОФК Београд, но веднага след победата президентът на клуба бе застрелян в едно от своите заведения на Черноморието.

След няколко мача Едуард Ераносян бе уволнен заради уронване престижа на Локомотив (Пловдив) по онова време.

През май 2010г. 49-годишният специалист получи 24-месечна санкция за това, че като треньор на кипърския АПОП бе засечен, че футболистите му ползват стимуланти. Наказанието на Ераносян изтече през септември, като от лагера на “черно-белите” твърдят, че Ераносян няма да води скоро родния си клуб. Временният наставник на Локо (Пд) Христо Бонев е бил уговарян от президента Коко Динев да остане на поста и след края на шампионата.

На 17 октомври 2010г. спряганият за нов старши треньор на Локо (Пд) Едуард Ераносян не пожела да каже дали и кога ще поеме тима. В момента на Лаута се търси нов треньор заради здравословните проблеми на Христо Бонев. Арменецът тогава подмина журналистите без коментар по темата.

На 25 октомври 2010г.  президентът на Локо ресторантъорът Константин Динев отряза мераците на Едуард Ераносян за Локомотив (Пд). Едо бе треньорът в сянка,

той дори започна да дърпа конците, като редеше състава и предприе уволнения в треньорския екип. Ераносян обаче не бе назначен официално, тъй като бе наказан от УЕФА за допинг скандал в Кипър. Динев съобщил решението си на административния директор Атанас Узунов и водещия се на хартия за треньор Неделчо Матушев.

Президентът на “Локомотив” (Пд) Константин Динев е поканил за треньор на отбора световния и европейски шампион с Германия Томас Хеслер. Хеслер поискал седмица отсрочка, за да изгледа дискове с мачове на пловдивчани, преди да вземе окончателно решение. Динев приел финансовите му условия и се смята, че той ще поеме отбора след Нова година.

Коко Динев става все по-популярен последните години. Но не покрай бизнеса си, а с интимните си връзки. Богаташът се прослави в медийното пространство благодарение на връзките си с едни от най-известните фолкзвезди. Оказва се едва ли не, че Динев никога не е имал непопулярно гадже. Собственикът на известната столична кръчма „Кошарите” е спряган за голямата тръпка на не една и две фолкдиви.  Според слуховете именно Динев бил човекът, който решавал от коя певица в заведението си да направи фолкзвезда. Голяма част от днешните изпълнителки на лекия жанр са започнали кариерата си точно в неговото заведение „Кошарите”. Ресторантът днес носи гръмкото название „мюзикхол”.

На-популярната фолкдива, която влезе в сърцето на Динев е Анелия. Изпълнителката шумно превзе чалга средите с хита си „Погледни ме в очите”. За блестящия старт на кариерата й бе обвинен именно Динев, който ангажира Анелия да пее всяка вечер в „Кошарите” и тя стана рекламно лице на заведението му. След близо 2-годишна връзка Коко и Анелия минаха под венчилото. След по-малко от 3 години съвместен живот те се разделиха, макар семейство Диневи да криеше срива в отношенията си с цената на всичко.

Коко Динев е известен като близък до бившата силова групировка ВИС 2 на убития бивш неин президент и бивш прозидент и собственик на Локо Пловдив Герги Илиев, брат на създателя на ВИС Васил Илиев.

Коко Динев крал маратонки по магистралата написа през юли т.г. старс.бг, цитирайки Галерия. Кариерата на забременителя на фолкаджийки и собственик на ресторант “Кошарите” Коко Динев започва в началото на 90-те с кражби от шофьори на чужди тирове. Тогава Динев с неколцина приятели обикаля магистралите около “Църна маца” и “Божурище” и “бръмчи” на “санже”, за да обира шофьори на камиони …