МВР-министърът:Няма да разреша да се преследват журналисти!

Министър Цветан Цветанов: “Недейте да смятате, че вчерашният инцидент е провокиран от това да се преследват журналисти, посочи министърът. Никога не съм си го помислял и няма да разреша това да се случи!”

МВР-шефът отрече, че се е срещал с Петър Стоянов-Сумиста, който е един от петимата от групата на Килърите, обвинени за убийство

27 октомври 2010г. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отрече, че се е срещал с  Петър Стоянов-Сумиста, който е един от петимата от групата на Килърите, обвинени за убийството на президента на
футболния клуб “Рилски спортист” Юри Галев.

Вчера от РЗС обявиха, че в деня на убийството на Юри Галев Цветанов се е срещнал с Петър Стоянов-Сумиста в гранд хотел “Варна”, само ден след като излезе информация, че

 Журналист привикан в полицията – снимал имот на МВР-министър Цветанов

“Аз този човек не съм го виждал, визуално пред мен не е стоял и не знам колко му е обемът, може би президентът ще каже”, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента министър Цветанов, цитиран от БТА.
   В отговор на въпрос Цветанов коментира и случая в с. Шума. Недейте да смятате, че вчерашният инцидент е провокиран от това да се преследват журналисти, посочи министърът. Никога не съм си го помислял и няма да разреша това да се случи, добави той. Ако беше репортерски автомобил със съответния надпис на медията, може би нямаше въобще да му обърнем внимание, защото щеше да е ясно, че отиват репортери, за да снимат, обясни Цветанов.
    Той не можа да каже на кое криминално проявено лице е автомобилът, с който е пътувал репортерът на в. “Галерия”. Само това ме информираха колегите, не съм се задълбочавал по-нататък, каза Цветанов.
  Министърът на вътрешните работи беше попитан и за сигнала, подаден от РЗС, до парламентарната комисия за борба с корупцията срещу председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов.
От РЗС твърдят, че има данни за данъчни нарушения на Иванов, “пране” на пари, конфликт на интереси, нерегламентирани финансови отношения с Цветанов.
  “Нямам никакъв общ бизнес с когото и да било както от депутатите, така и с хора, които ще се въртят около публичното и виртуалното пространство на Яне Янев”, заяви министърът. Той
уточни, че познава Иванов като служител на МВР, който е станал член на ГЕРБ, участвал е активно в работата на структурите на партията в София и съответно е бил номиниран за общински съветник.
  “Не ме карайте постоянно да се обяснявам, това е сценарий заради политиката, която реализира българското правителство срещу организираната престъпност, коментира Цветанов.
  Когато се разкриват знакови поръчкови убийства, това е неугодно за тези, превърнали в зависим всеки един от политиците, които са били фактори в държавата. Не успяха да направят това с мен и в момента се опитват да ме вкарат в подобен сценарий”, отбеляза министърът.
    “Аз ще си бъда същият, какъвто съм бил и преди информациите, които изнася Яне Янев, защото съм поел личен ангажимент към избирателите, с които съм се срещал, когато сме учредявали ГЕРБ”, декларира той.
Ако се бях договорил с Алексей Петров или с някой от неговите
клакьори, в момента сигурно щях да бъда най-толерираният и
най-уважаваният политик, отбеляза Цветан Цветанов. Той добави,
че не съм му предлагали, а и никога не си е помислял да се
възползва от такива неща. Цветанов очаква “сценарият срещу него
да продължи и да бъде много тежък”.

3 comments for “МВР-министърът:Няма да разреша да се преследват журналисти!