Волйболистите на 1/4-финал на Световното в Италия

Ако националите ни успеят да спечелят и следващия си двубой от група „N” срещу световния шампион Бразилия, то съперниците им в ¼ финалната групова фаза ще бъдат излъчени по всяка вероятност измежду Куба, Мексико и Русия, а втора позиция ще означава група с Германия, Италия или Чехия/САЩ.

Наставникът на националния волейболен отбор на България – Силвано Пранди: „Имаме страхотен отбор. Мисля, че доказахме колко добри можем да бъдем всъщност!”

КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ, ако националите ни успеят да спечелят и следващия си двубой …

1 октомври 2010г. Българският национален отбор по волейбол се класира за 1/4-финалната фаза на провеждащото се в Италия Световно първенство, след категоричен успех с 3:0 гейма (25:22, 25:18, 25:17) в мача си с европейския шампион Полша, от 2-та групова фаза на Световното първенство в Италия, която гледахме в интернет на адрес  

Neterra.TV

Състезателите на наставника Силвано Пранди показаха отлична игра в нападение и при блокирането на атаките на съперника още в първия гейм – 25:22 точки.  След точки на Николов и Казийски поведоха с 16:13, а в последствие с 18:15 и 22:19.  Владимир Николов заби 10 точки, а Матей Казийски добави 4.
   Втората част бе изцяло за нашите, като повеждаха с 6, 8, а в даден момент и с 9 точки. Така поляците така и не успяха да се възстановят психически от огромната преднина на българите и отстъпиха с 18:25, като Владо Николов прибави нови 7 точки в актива си.
   В 3-ия гейм ситуацията на терена не се промени и България стигна до убедителното 25:17. Владимир Николов получи травма, но се завърна в игра, въпреки болката в дясната си ръка.
  Преди началото на мача от лагера на Полша коментираха, че са сигурни, че ще съумеят да постигнат победа срещу България и няма да напуснат Световното първенство, но сега вече те са принудени да се завърнат у дома по-рано, след загубата си в миналия мач с 0:3 от Бразилия.

Наставникът на националния волейболен отбор на България – Силвано Пранди заяви пред официалния сайт на Международната федерация по волейбол, че е доволен от категоричната победа с 3:0 гейма над Полша, постигната на Световното първенство в Италия.
„Имаме страхотен отбор. Мисля, че доказахме колко добри можем да бъдем всъщност. След първите ни мачове от шампионата останаха известни съмнения във формата, в която се намираме. Сега обаче можем да сме сигурни, че загубите от Франция и Чехия остават в миналото. Продължаваме напред. Мисля, че сме способни да победим всеки изправил се срещу нас отбор на това Световно първенство”, категоричен бе Пранди. Ето и кои бяха избраниците на Силвано Пранди:
Андрей Жеков, Владимир Николов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Николай Николов – Теодор Салпаров-либеро

Капитанът на българския национален волейболен отбор – Владимир Николов бе цитиран от официалния сайт на Международната волейболна федерация да казва, че лично за него успехът с 3:0 гейма над Полша на Световното първенство е изключително сладък, най-вече защото е първият от 4 години насам.
 Матей Казийски отличил се с 14 точки в мача с поляците коментира за „Дарик” успеха на тима над Полша: „Победата е изключително ценна за нас. Радвам се, че успяхме да съберем силите си, да покажем на какво сме способни и да докажем за пореден път колко силен колектив сме. Този успех е важен, но все още не означава нищо. Трябва да продължим с добрите изяви, това е повече от ясно. Всички пътища водят към Рим, но това не са лесни пътища. Със сигурност тази победа не ни класира на финал, и не ни дава титла. Така че трябва да забравим и да мислим за следващите мачове ”.

КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ? Ако националите ни успеят да спечелят и следващия си двубой от група „N” срещу световния шампион Бразилия, то съперниците им в ¼ финалната групова фаза ще бъдат излъчени по всяка вероятност измежду Куба, Мексико и Русия, а втора позиция ще означава група с Германия, Италия или Чехия/САЩ.