Близнаци от САЩ и България опъват струни в София

Елууд (роден 1958) е композитор и изпълнител на банджо. Взима бакалавърска степен в университета Wichita State University и докторска степен в състав от Държавния университет на Ню Йорк в Бъфало. В Brevard колеж в Северна Каролина преподава композиция, теория на музиката и пеене. В момента той е професор в Университета Северно Колорадо, Грийли, Колорадо.

Двуседмичен фестивал на американска и българска музика ще се състои в София
1 октомври 2010 г.    Двуседмичен фестивал на американска и българска музика ще се състои в София, съобщиха от посолството на САЩ.
    Фестивалът AmBul започва утре от 19 часа с концерт в Американския център в София. Той ще продължи до 17-ти октомври и ще представи множество талантливи музиканти от САЩ и България.
    Фестивалът ще се състои на три места в София – в Американския център, в Съюза на българските композитори и в Българското национално радио.
    Тазгодишният фестивал AmBul ще чества стогодишнините на американските композитори Самюел Барбър и Уилям Шуман, както и 120-та годишнина на българския композитор Андрей Стоянов. Сред гостите – участници е композиторът и изпълнител на банджо Пол Елуд, който е написал нова творба специално за фестивала, спонсориран от Американския музикален център в Ню Йорк. Творбата му Dry and Dusty ще има своята премиера на 5-ти октомври с Елуд и неговия български “близнак” Валери Димчев, който ще свири на
тамбура.