България загуби от Англия

“Островитяните” ни разгромиха с 4:0

Дефоу стана герой на мача с гол още в 3-тата минута и още два за хеттрик

Нашите направиха множество пропуски

Над 9000 български фенове огласяха стадиона през цялото време

3 септември 2010г. Англия спечели по категоричен начин домакинството си на България с 4:0, в квалификационият мач между двата тима за футболното първенство на Европа – Евро 2012, който се игра на стадион „Уембли”, и гледахме по ФСЧ в САЩ.

Първото попадение бе на Джърмейн Дефоу, който отпуши нашата врата още в третата минута на мача. Ашли Коул стреля, Михайлов отлично отби удара му, но в последствие добавката на Дефоу бе решаваща.

“Нямат ден момчетата …” – НАДПРЕВАРВАХА СЕ ДА ПРОПУСКАТ

В 20-ата минута Глен Джонсън беше на път да си отбележи автогол, при наше центриране в опита си да изчисти топката в предни позиции.  Малко по-късно Ивелин Попов изведе в добра позиция Валери Божинов, но но бившият играчна местния Манчестър Сити не успя да се справи и я върна връщайки я върна на домакините. В 60-та минута Валери Божинов се оказа в нова добра ситуация, но реши да комбинира с намиращия се вляво от него Ивелин Попов, оказал се очи в очи с Джо Харт. Попов стреля, но за съжаление ударът му не намери очертанията на вратата.

Малко по-късно, при поредната българска атака, Ангелов стреля, но Харт за пореден път спаси. В последвалата контраатака, само за минута и полвина, само с три подавания англичаните стигнаха до българската врата, като Дефоу не се подвоуми, отбелязвайки втория си гол в мача.

Минута по-късно Божинов бе заменен принудително, след оплакване от него за получена тежка контузия.

Димитър Рангелов получи поредната добра възможност в 70-та минута, но и той пропусна.

Едва 5 минути преди края и младият и все още неизвестен Адам Джонсън вкара за Англия, а в заключителните секунди на редовното време Джърмейн Дефоу оформи своя хеттрик.

Нямаше спорни отсъждания и забележки към унгарския съдия на мача Виктор Касай.

С поредната си загуба от Англия България продължава да няма победа над “Острова” в цялата футболна история. За общо 9 мача сме записали 4 равни срещи и 5 загуби, с головата разлика 2:13.

Със скромното 1:0 един от съперниците на България в група „G” на квалификациите за Евро 2012 – Черна гора, победи като домакин тимът на Уелс, с гол на Мирко Вучинич, разписал се в 30-ата минута.

България домакинства именно на Черна гора, в следващия си втори двубой от тази квалификационна група, който ще се състои веднага след двата дълги уикенда в САЩ и България на 7-и септември (вторник) в София.

Резултати в завършилите днес квалификации за Евро 2012

Група „А”:

Казахстан – Турция 0:3

Група „В”:

Армения – Ирландия 0:1

Андора – Русия 0:2

Група „С”:

Фарьорски острови – Сърбия 0:3

Група: „D”:

Румъния – Албания 1:1

Люксембург – Босна и Херцеговина 0:3

Група „Е”:

Молдова – Финландия 2:0

Швеция – Унгария 2:0

Група „F”:

Латвия – Хърватия 0:3

Група „G”:  /групата на България/

Черна Гора – Уелс 1:0

Група „I”:

Литва – Шотландия 0:0


1 comment for “България загуби от Англия