US-Телеграф … . … . … .

Двама арменци от Лос Анджелис подадоха съдебен иск срещу Турция

Арни: Данъчните облекчения за филмовите студия дават 2 милиарда долара

Евакуацията на 300 семейства в Калифорния от пожарите

Челси Клинтън минава под венчилото

… . … . … .

Двама арменци от Лос Анджелис подадоха съдебен иск срещу Турция

31 юли 2010 Двама арменци, които са и граждани на САЩ са подали иск в съд в щата Калифорния срещу Турция, Централната банка на тази страна, както и срещу банка T.C. Ziraat Bankasi, предаде агенция Ройтерс.

Карбис Давуян от Ел Ей и Ню-Йорк-чанина Грайр Турабян искат сериозни парични компенсации изразени в милиони долари, заради геноцида срещу техните предци в Османската империя. Те твърдят, че техните предци са били незаконно лишени от турско гражданство, насилствено депортирани от страната, а тяхното имущество е било конфискувано.

… . … . … .

Арни: Данъчните облекчения за филмовите студия дават 2 милиарда долара

31 юли 2010г. Данъчните облекчения за филмовите студия и компании за снимане в Калифорния е запазила работни места и трябва да има за резултат два милиарда долара директни разходи в икономиката на щата на Калифорния, заяви губернаторът Арнолд Шварценегер, цитиран на уебсайта на институцията. Продължаващата от една година програма, „създава и запазва десетки хиляди работни места и генерира потребление в Калифорния,” допълва губернаторът.

„Точно затова се борих толкова много за данъчни облекчения в тазгодишния бюджет. Само първите две години от тази инициатива ще генерират два милиарда долара директни разходи, като след това ще има още,” уверено заяви Арнолд Шварценегер.

През Август излиза нов филмов екшън-хит с участието на Арни и още един куп звезди от Холивуд.

… . … . … .

Евакуацията на 300 семейства в Калифорния от пожарите

31 юли 2010г. Десетки противопожарни хеликоптери и самолети могат да се видят в небето, за да овладеят пожара, съобщиха наши сънародници в Краун в близост до Лос Анджелис.

Оказа се, че това е един от най-силните пожари в Калифорния от началото на годината и над 1700 пожарникари са се включили в овладяването на огнената стихия, по данни на вестник „Лос Анжелис таймс”.

Наложила се е евакуация на около 300 семейства, а нанесени щети има на няколко постройки. До момента няма информация за жертви.

Губернаторът Арнолд Шварценегер посети района късно вечерта в петък. До момента огънят не е достигнал до жилищните райони.

. … . … . …

Челси Клинтън минава под венчилото

31 юли 2010г. Челси Клинтън – единствената дъщеря на бившият президент на САЩ Бил Клинтън и действащият държавен секретар Хилари Клинтън днес ще мине под венчилото, предават всички американски медии, като още от вчера телевизиите непрекъснато показват истории от живота на семейство Клинтън.

За годежа със своя приятел, служителят на инвестиционна банка Марк Мезвински, 30-годишната Челси съобщи пред близки приятели в края на ноември. Сега двойката живее в Ню Йорк, а Челси кара аспирантура в Колумбийския университет.

Марк и Челси се познават от тийнейджъри във Вашингтон. Романтичните им отношения водят началото си от студентските години в Станфорд.

Двамата познават отвътре кухнята на американската политика. Родители на Марк, Едуард и Марджъри Мезвински, са бивши конгресмени-републиканци от щатите Айова и Пенсилвания.

Сватбата ще се състои в малкия град Райнбек, щата Ню Йорк.

… . … . … .

САЩ пуска нова ударна подводница

Нова ударна подводница на военноморските сили на САЩ „Мисури” ще бъде спусната на вода днес в щата Кънектикът. Това съобщиха от пресслужбата на Пентагона, предаде агенция Интерфакс. В церемонията ще вземат участие министърът на ВМС на САЩ Рей Мбус, началникът на военноморските операции на ВМС на САЩ адмирал Гари Рафхед, както и съпругата на министъра на отбраната на САЩ Беки Гейтс.

Подводницата е снабдена със средства за водене на противоподводна и противокорабна борба, и е оборудвана за водене на разузнавателни дейности, съобщиха от Пентагона.