На връх Бузлуджа раздадоха над 100 “червени” партийни книжки

В местността „Историческа поляна

100-годишният Асен Здравков от БСП-София даде партийният билет  на само 18-годишната Елена Петкова от Хисаря

Младежкото обединение в БСП с колективна награда за първи път в новата история на Социалистите

Председателят на НС на БСП: “За първите 12 месеца от управлението на ГЕРБ бяха развенчани 3 мита – че ние се провалихме, а те могат., те са справедливи, а ние сме десни, и третият – ние сме опоскали държавата, а те са честни”

Стара Загора, 31 юли 2010г.  Секретари от Изпълнителното Бюро на БСП връчиха партийните членски книжки на 118 новоприети млади социалисти. Партиен билет получи и 18-годишната Елена Петкова от Хисаря; връчи й го Асен Здравков от организацията на БСП-София, който след дни ще доближи възраста на своята партия, като ще навърши 100 години. Това съобщиха от БТА по повод националният ежегодишен събор на левицата в местността “Историческа поляна” под връх Бузлуджа.

Младежкото обединение в БСП е тазгодишният носител на наградата за млад политик “Николай Добрев”.  Призът се дава от фондацията “Институт Николай Добрев” за есета година, но за пръв път е колективна.

“Това е награда за тези, които обичат да плуват, дори и срещу течението, награда за маратонци.

Тя е за хора, за които БСП е кауза”, каза Кирил Добрев, който връчи наградата по време на традиционния събор на левицата на Бузлуджа.

Журналистката от в. “Дума” Велиана Христова бе отличена от НС на БСП с наградата за политическа журналистика и публицистика “Георги Кирков – Майстора”.

Според пресцентъра на БСП повече от 40 хиляди са участниците в традиционния национален събор на левицата, който тази година е под наслов “Воля за промяна! Сила за действия!”. Те са пристигнали от всички области с 600 автобуса и повече от 700 автомобила.

Преди началото на митинга, посветен на 119-годишнината на партията, Сергей Станишев и останалите членове на ръководството положиха венци пред Паметника на свободата на връх Шипка и пред паметниците на Хаджи Димитър и партизаните от Габровско-Севлиевския отряд в околностите на “Историческа поляна”.

За първите 12 месеца от управлението на ГЕРБ бяха развенчани три мита, каза в словото си пред националния събор на левицата в местността “Историческа поляна” под връх Бузлуджа Станишев.

“Първият мит е, че ние се провалихме, а те могат. Вторият – те са справедливи, а ние сме десни. И третият – ние сме опоскали държавата, а те са честни”, заяви бившият премиер.

Той попита: “Какво умеят ГЕРБ, след като с “гордост” заявяват, че до 2013 г. няма да има увеличение на заплати и на пенсии?   Какво от това, което обещаха, направиха? Справедливо ли е, че безработните се увеличиха със 100 хиляди души? Справедливо ли е закриването на лечебни заведения в общини, където няма никаква друга здравна помощ? Справедливо ли е да се посяга на институции – стожери на науката и културата?”.

Станишев увери присъстващите, че БСП ще продължи да отстоява социалните права и придобивки, че ще обжалва решението за отпуските пред Конституционния съд и ще се противопостави на безумната по думите му социална реформа.