Между “Килърите” в България има хора от властта

ББ: “Знае се кого са убили тези хора – от поръчителя до стрелеца!”

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов: “Операция “Килърите” свършва утре. Освен автомата AK-47, е намерена още една пушка нарезна с 4500 патрона и фалшива валута. До момента са задържани 20 души. До момента категорично е доказано едно убийство, извършено от групата и съпричастност към други такива тежки престъпления.

23 юли 2010г. „Ние готвихме тази акция месец, месец и половина, за да имаме достатъчно доказателства пред съда, както искат от Европейската комисия. Не съм главен секретар на МВР, но съм информиран за акция „Килърите”, каза премиерът Бойко Борисов пред Българската Национална Телевизия (БНТ1), която гледаме директно по интернет в САЩ.

За съжаление има и хора от властта в „Килърите”, каза Борисов без да имена.

„Естествено, знаем кого са убили тези хора – а те са от поръчителя до стрелеца”,

уверено заяви пред камерите на БНТ премиерът. „МВР ми бяха обещали по-рано да стане тази акция, но много се стараха момчета и ето я сега. Веднага около доклада на комисията.

Всеки ден от ДДС до убийства – не ми се вярваше, че има толкова престъпления.

Има го и в съседните държави, убиват се и в съда дори. Но такива неща излизат на 13 страница във вестниците. Но понеже ние сега се доказваме пред Европа и пред народа, се надявам да стреснем всички тези престъпници”, подчерта Борисов.

ПОДРОБНОСТИ ЗА ОПЕРАЦИЯ “КИЛЪРИТЕ” от Вицепремиерa и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов:

“Операция “Килърите” ще бъде довършена окончателно утре с всички подробности. Продължават действията по претърсването и изземването на всички адреси, които са свързани с лицата. Освен автомата, който беше намерен сутринта, е намерена още една пушка нарезна с 4500 патрона, така също е намерено и малко количество фалшива валута. Иззети са и много други веществени доказателства, които ще подпомогнат разследването. До момента са задържани 20 души в рамките на операция “килърите”. Във Варна е задържан един човек, който е бил на почивка в града. На почивка са били и задържаните в Китен и Созопол. До момента категорично е доказано едно убийство, извършено от групата и съпричастност към други такива тежки престъпления. Арестът на председателят на Федерацията по сумо Петър Стоянов – Вожда е част от операцията “Килърите”. При задържане органите на МВР не се интересуват от общественото положение на човека, а от това дали е извършил престъпление. Арестите в “Килърите” може да се увеличат, тъй като се разпитват задържаните лица в акцията и може да излязат нови разкрития.Това е  един изключително голям успех в правоохранителната система, защото с действията, професионализма и координациите между службите, която е създадена,  е постигнат този забележителен успех. Удовлетворен съм от едногодишното си управление като министър на вътрешните работи, защото успях да върна доверието на служителите, а служителите с работата си успяха да върнат доверието на хората, каза още министърът. Това естествено е целта на всеки един министър и на всяко едно правителство – обществото да вярва в правоохранителната система.”

Специализираната полицейска операция “Килърите” е започнала тази сутрин на територията на няколко областни дирекции на МВР в страната. Осъществява се под ръководството на Софийската градска прокуратура, като в нея участват служители на “Криминална полиция”, ГДБОП, ОДМВР – София, Плевен, Варна, Бургас и Перник. Пълните подробности за проведената операция ще бъдат представени утре 24 юли на извънредна пресконференция, съобщават от пресцентъра на МВР.

Огнян Стоичков от политическа партия “Атака”, който оглавява парламентарната комисия по образованието, младежта и спорта, обяснил, че Петър Стоянов – Вожда е бил нещатен съветник към нея, не е получавал възнаграждение и след като е изпълнил ангажиментите си, вече няма обвързаност с парламента, цитират Стоичков от Дарик радио. По-късно обаче от Народното събрание съобщили, че Вожда все още е нещатен съветник, допълниха в по-късно предаване от Дарик радио.

“В момента в квартал “Красно село” в София тече операция за неутрализирането на стоки без бандерол,” още допълни тази вечер в Разград Цветанов. В момента се правят обиски на място близо до пазара на един контейнер с цигари, в магазини, които също са в близост, микробуси. Открити са общо около 206 мастербокса. Престоят други операции, които в момента се извършват на територията на страната от тази нощ, но нека да приключат и тогава ще можем да ги обявим, каза той. Цветан Цветанов допълни, че на граничен пункт Калотина върви операция за пресичане на незаконни продажби на пътни винетки на чуждите шофьори.

1 comment for “Между “Килърите” в България има хора от властта