Българско училище в Лос Анджелис: 1ят випуск на наше школо на Западния бряг завърши успешно

Българско училище в Лос Анджелис: Създателят и директор на родното школо г-н Евгени Веселинов подари на всеки ученик специално приготвен пакет от Фондация BulgariCA с български книжки, CD-та с песнички, DVD-та с филми и карти на България, между които и нарочно изпратени от Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

Българско училище в Лос Анджелис: Създателят и директор на родното школо г-н Евгени Веселинов подари на всеки ученик специално приготвен пакет от Фондация BulgariCA с български книжки, CD-та с песнички, DVD-та с филми и карти на България, между които и нарочно изпратени от Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

Децата с програма от стихотворения и песнички в БПЦ “Св. Климент Охридски”, която любезно бе предоставила помещение 

Специален гост Консулът на Р България в Ел Ей г-жа Юлия Церова

7 Юни 2010 г. През изминалия уикенд на 5 юни в “Иван Вазов” – българското училище в Лос Анджелис се проведе тържество по случай завършването на първият випуск за всички времена.

На отличниците тази година бяха връчени дипломи, които са официално издадени от българското правителство и валидни на територията на Европейския Съюз.

Удостоверенията връчи г-жа Живка Костова, начална учителка в “Иван Вазов”.

Създателят и директор на родното школо г-н Евгени Веселинов подари на всеки ученик специално приготвен пакет от Фондация BulgariCA с български книжки, CD-та с песнички, DVD-та с филми и карти на България, между които и нарочно изпратени от Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

Децата изнесоха специално подготвена програма от стихотворения и песнички на импровизираната сцена в Българската Православна Църква “Св. Климент Охридски”, която любезно бе предоставила помещение за провеждане на занятия през изминалата учебна година. “Върви народе възродени” бе подета от децата и запята от всеки един в залата.

Двама наши свещеници Отец Николай и Отец Кирил благословиха децата и техните семейства, както и богатата трапеза. На която изпъкваше торта надписана на с българската азбука. “Многая лета” пяха всички присъстващи.

Специален гост бе Консулът на Р България в Ел Ей г-жа Юлия Церова, която поздрави учениците и пожела “тази прекрана родолюбива инициатива никога да не свършва.”

За настроението на дечицата се погрижи и “Стоил Маджик” – професионален фокусник от уникалният световен “Замък на магьосниците” (Magic Castle) в Ел Ей, като на сцената се появиха живо зайче и гълъбче.

На тържеството не успяха да присъстват всички деца, поради съвпадение на датата с тази на мероприятията за завършването на учебната година в американските училища.

На празника дойдоха десетки семействата на наши сънародници, живеещи в Лос Анджелис, много от тях записали вече децата си за следващата учебна година.

Българското училище в Лос Анджелис “Иван Вазов” е проект и се финансира от Фондация BulgariCA за “разпространение на българска писменост и култура в САЩ”, която през 2004 година създава и първото печатно издание на български език на Западния бряг в САЩ, което излиза вече и он-лайн.

Главен редактор на медията и президент на организацията е г-н Веселинов.

Започнаха записванията за новата учебна година в “Иван Вазов”. Както и за летен лагер за българските деца на Лос Анджелис.

IVAN VAZOV – BulgariCA
PO Box 291661, LA, CA 90029
(213)272-0568

bulgarica@gmail.com

2 comments for “Българско училище в Лос Анджелис: 1ят випуск на наше школо на Западния бряг завърши успешно