Църквата гони педо-свещениците

Папа Бенедикт Шестнайсети увери, че предприема действия във връзка с педо-скандалите, разтърсили църковните общности в редица европейски страни и САЩ

Благословили 8 жертви на педо-свещенослужители

21 април 2010г. Папа Бенедикт Шестнайсети сериозно увери, че Римокатолическата църква предприема действия във връзка с педо-скандалите, разтърсили католическите църковни общности в редица европейски страни и САЩ, предаде АФП, цитирани от БТА.

На седмичната си обща аудиенция на площад „Свети Петър” папата специално припомни визитата си в Малта и срещата си с осем жертви на сексуални посегателства, извършени от католически духовници и свещеници. „Аз споделих тяхното страдание и се молих заедно с тях, като ги уверих, че Църквата действа, за да се справи с престъпленията”, каза Бенедикт Шестнайсети.

В изказване по време на редовната си седмична аудиенция, Светият отец сподели, че е казал на жертвите по време на сърцераздирателната среща “да не се страхуват от бурите на живота или дори от корабокрушенията, защото любовта на Бога е по-голяма от бурите и корабокрушенията”, цитира БГНЕС. Коментарът на Бенедикт XVI е препратка към корабокрушението на апостол Павел в Малта преди 1950 години, годишнина, която папата отбеляза със своето посещение.

Бенедикт XVI е подложен на все по-голям натиск, във връзка с твърденията, че и Ватикана е имал своята роля за прикриването на свещениците педофили.

Католическта Църква е Християнска, като нашата Православна и не приема еднополовите връзки, като за пример се посочва самата Библия, където е разказана историята на жителите на Содом и Гомора, градове потопени заради техният рзврат и еднополови връзки.