Два домакина – две победи

СПОРТ

Интер детронира Барцелона – Байерн повали Лион

21 април 2010г. Футболистите на Интер Милано победиха вчера най-добрият европейски отбор Барселона с 3:1 в първия полуфинален мач от Шампионска лига, между двата тима. Противно на очакванията домакините надиграха соченият за фаворит противник и абсолютно заслужено спечелиха на стадиона си „Джузепе Меаца”. Прогнозите преди мача бяха подсилени от първото попадение в срещата на Педро Родригес, който изведе гостите от Барса напред в 19-ата минута. на 30-тата минута след това Уесли Снайдер охлади ентусиазма на фаворитите и залагащите и възстанови равенството, като бе изведен сам срещу вратаря Валдес  – 1:1.

В 48-ата мин. Дъглас Майкон опъна мрежата на Барса за втори път, след като се разписа технично от няколко метра. В 61-ата Снайдер подаде добре към Милито и аржентинецът бе безпогрешен за 3:1, вкарвайки в опразнената врата на испанския тим. След попадението състезателите на Хосеп Гуардиола упражниха териториален натиск, но така и не успяха да преодолеят вратата на Сезар за втори път.

Реваншът е след седмица на „Камп Ноу” в Барселона.

Футболистите на германския лидер Байерн (Мюнхен) победиха колегите си от гостуващия френски отбор Олимпик (Лион) с 1:0 в първия полуфинален мач от Шампионска лига. Герой на мача стана не нападател, а халфът Ариен Робен, който отбеляза единственото попадение в 69-ата мин. на срещата за победата на своите.

Домакините бяха по-активни през цялото време, но Швайнщайгер и Рибери пропуснаха 100%-ви положения за гол. В 37-ата мин. Франк Рибери отнесе директен червен картон за много груба намеса срещу Лисандро Лопес. Гостите започнаха да атакуват по-често.

В 57-ата минута обаче Жереми Тулалан получи червен картон и за своите, като остави Лион да доиграва срещата с 10 души.

В 69-ата мин. Ариен Робен се разписа за 1:0 за радост на препълнения „Алианц Арина. Бившата звезда на английския Челси и Реал (Мадрид) шутира от около 30 метра и не остави шанс на вратря – 1:0. В 85-ата мин. Робен можеше и да вкара втори гол за германския тим, но Лорис отрази силния му удар.

Реваншът е точно след седмица в Лион.