LAKERS с първа победа в първия мач от плейофите

Най-полезен за Лейкърс бе европейската звезда Поу Гасол (16), който успя да наниже 19 коша, но прибави към тях и 13 борби. Зад него са другите звезди на отбора от днес - Ламар Одом, Кобе Брайън и Джордан Фармар.

СПОРТ

Европейските играчи с отлично представяне в първите мачове от ¼ финалите

Баскетбол – плейофи НБА

18 април 2010г. Лейкърс завоюва първата си победа още в първия мач от плейофите на НБА “на паркета” в Стейпълс Център, среща която започна точно на обяд.

Настоящият шампион в Националната баскетболна асоциация бе домакин в Лос Анджелис и победи тима на Оклахома, в първи ¼ финален двубой между двата състава, завършил при резултат 87:79.

Най-полезен за домакините бе европейската звезда Поу Гасол, който успя да наниже 19 коша, но прибави към тях и 13 борби. За гостите най-успешен беше Ръсел Уестбруук, който записа 23 точки и направи 8 успешни асистенции под коша. Следващият мач между двата тима е в сряда, отново в Ел Ей и е с начален час 19:30 (7:30рм), който ще бъде предаван от две телевизии – FS West и TNT. Следващите срещи за тази седмица са съответно от 18:30 (6:30рм) в четвъртък и събота, като ще бъдат излъчени по местната телевизия KCAL (2-те) и TNT(1-та) ESPN (2-та). Следващите дати са 27 и 30 април и 2 май.

Всички резултати – ¼ финални плейофи на НБА (Западна конференция)

1. Лос Анджелис Лейкърс – Оклахома (1-0)

2. Далас – Сан Антонио (1-0)

3. Финикс – Портланд (0-1)

4. Денвър – Юта (1-0)

Схемата на полуфиналите и за двете конференции в НБА е определила да се срещат победителите от сблъсъци 1 и 4, както и спечелилите 2-а и 3-а серия. Играе се до 4 победи.

Евро-серията продължи и по другите зали в западната част на САЩ, като европейските играчи имаха отлично представяне в първите мачове от ¼ финалите. Евро-звездата на Далас Маверикс – Дирк Новицки направи поредния си отличен мач за своя състав, като благодарение на 36-те си точки и 7 борби допринесе за успеха със 100:94, в първи ¼ финал от плейофите в НБА срещу Сан Антонио. За Спърс най-точен бе отново не-дете на НБА – Ману Джинобили, вкарал 26 точки и добавил към тях 6 асистенции и 4 борби.

Резултати ¼ финални плейофи на НБА (Източна конференция)

1. Кливланд – Чикаго (1-0)

2. Орландо – Шарлът (1-0)

3. Атланта – Милуоки (1-0)

4. Бостън – Маями (1-0)