Красимир Аврамов с белезници по погрешка

Красимир Аврамов живя дълги години в Лос Анджелис, но след завръщането в България миналата година за конкурса на Евровизия и скандала с гласуването той е в Родината, където се занимава с музика. ФОТО: Архив

Баретите проснали “Човекът-глас” на земята, хвърлили му една качулка, дошъл и прокурор с писмо, и набързо обискирали апартаментът му

Красимир е “стресиран и се чувствал, като в американски гангстерски екшън от 60-те години”

15 април 2010г. Певецът Красимир Аврамов, известен като Човека-глас, е бил арестуван тази сутрин от барети в рамките на операция  „Недосегаемите“ (кликнете в/у името).

Баретите нахлули в дома на Аврамов, накарали го да легне на земята с белезници и покрита глава. След като разбрали грешката си, служителите на МВР се извинили на певеца и си тръгнали, съобщи ДАРИК РАДИО.

Пред Дарик Красимир Аврамов разказа, че вероятно баретите са имали грешна информация и затова са нахлули в жилището му. Докато обясни на полицаите кой е, униформените обискирали апартамента му.

Красимир Аврамов: „Сутринта рано чух разбиване на врати и помислих, че има взлом, че има някакви нападения срещу мен. Тръгнах надолу, аз живея в голям мезонет и като слизах по стъпалата, видях нахлуване на барети. Сложиха ме долу на земята. Имаше следовател от прокуратурата и писмо, но след като бях известно време на земята покрит, после вече ми се извиниха. Наистина се извиниха съвсем нормално”.

Човекът-глас разказва, че се чувства стресиран от преживяното, което определя като сценарий от гангстерски екшън от 60-те.

Ето какво още разказа Красимир Аврамов:

Сутринта рано чух разбиване на врати. Аз помислих, че има взлом, че са някакви нападения срещу мен, че нещо става. Тръгнах да слизам надолу по стъпалата, защото аз живея в мезонет и в един момент видях нахлуване на барети. Сложиха ме долу на земята. Аз само казах, че съм Красимир Аврамов. Нещата станаха по-нормални и ми се извиниха, обаче стресът …

Обясниха ли ви – грешка ли е станало, какво се е случило, че са влезли?

Да, обясниха ми, че е грешка, след като разбраха кой съм. Имало е някакъв знак за тази къща. Има и други офиси. Аз нямам представа за какво е. Аз с това записване по цяла вечер работя по новата песен и сутринта бях заспал дълбоко – въобще не чух, че нещо става. Само чух разбиването на вратите и аз помислих, че ме нападат по някакъв начин, някой някой си по някакъв начин. Нямам представа.

Баретите представиха ли ви се, казаха ли ви, че са полицаи?

Представиха се, имаше следовател от прокуратурата и писма, но след като вече бях на земята известно време и покрит. После вече ми се извиниха. Наистина се извиниха съвсем нормално и може би, ако съм чул, че са чукали, звънели са, може би щях да отворя и да се разберем. Аз бях дълбоко заспал.

Как се чувствате след тази история?

Все едно през 30-те години съм бил в един американски екшън. Неща, които съм ги гледал и не съм предполагал, че някога ще ми се случат на мен. Аз не знаех дали да се страхувам и по техните заповеди направих това, което е необходимо.

А, вие бяхте на земята с белезници и качулка на главата, така ли?

Не беше качулка, просто ми хвърлиха нещо, не знам какво точно, за да не виждам. Претършуваха навсякъде, търсеха. Оказаха се, че е грешка са направили.

Вие, веднага ли им казахте, че сте музикант?

Да, веднага след като ме свалиха им казах, че съм Красимир Аврамов. И те казаха: „А това е певецът”, просто ги чух да го коментират и нещата започнаха да стават по-нормални.