Феновете гонят Бербо – той се излага

Продават Бербатов – но кога?

11 април 2010г. Още по-черен стана животът на капитана на националния ни отбор по футбол Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед. Феновете на „червените дяволи” злостно се нахвърлиха върху българския футболист, а плюенето по негов адрес е още по-силно след днешното равенство с Блекбърн Роувърс, при което Бербо бе титуляр и остана на терена до края на мача и така вече няма кой да каже, че не му се дава възможност за изява.

В електронното издание Manchester Evening News се вихри люта омраза към бербо. Във форумът към сайта Бербатов е определен, като на „най-големият провал”, играл някога в Юнайтед. Изнервени участници го наричат  – BerbaFlop,. Дори се майтапят с него, като задават провокиращи въпроси, като „Как може дефанзивните ни футболисти да бъдат по-добри от Бербатов?”.

Всеобщото фенско мнение е, че Бербатов незабавно трябва да бъде продаден. Все още се намират и такива, макар и много малко, които застават зад 30-милионната покупка на сър Алекс Фъргюсън и вярват, че Бербатов трябва да остане в редиците на Манчестър Юнайтед и след края на сезонa.

КАКВО СЕ СЛУЧИ? Димитър Бербатов игра цял мач за Юнайтед при нулевото равенство като гост на Блекбърн Роувърс, среща, която гледахме по сателита в САЩ.  Мениджърът сър Алекс Фъргюсън пусна в предни позиции българина и младока Федерико Македа, за да водят играта при отсъствието на контузения Рууни. И двамата не оправдаха гласуваното им доверие.

Бербатов имаше две отлични възможности за гол, но и при двата случая не успя да преодолее вратаря Пол Робинсън. През първото полувреме българинът изведе отлично своя съотборник Антонио Валенсия, но крилото пропусна от удобна позиция.

В най-важните и решаващи последни минути на мача, Бербатов получи топка-подарък в наказателното поле и въпреки че бе оставен абсолютно непокрит, стреля изключително слабо право в ръцете на Робинсън.

Днешната загуба може да се окаже и фатална по пътя на “червените дяволи”  за титлата в Англия. Юнайтед замръзна на 2-то място във временното класиране, само на точка от Челси, който има предимство, че е с мач по-малко.

По неофициална непотвърдена информация Бербатов ще бъде продаден на Нюкасъл, най-вероятно през лятото, когато Рууни се възстанови и свърши първенството. Макар, че на всички е известно, че Бербатов е любимец на Сър Фергюсон.