Федералният резерв запази лихвата

БИЗНЕС

Рекордно ниска лихва за 11-ти пореден месец

Очакват и Европейската банка да не промени лихвеният процент

ЩО Е ТО Федрален Резерв – частно или държавно, какво контролира и на кого се подчинява …

Мнения на наши политици

27 януари 2010г. Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ остави водещата си лихва на рекордно ниското равнище между 0 и 0,25 процента за единадесети поред месец, съобщиха днес в специален стейтмънт от прес-офиса на учреждението.

Решението оправда очакванията на анализаторите и има за цел да стимулира потребителските разходи и да подпомогне започналото възстановяване на американската икономика.

Фед съобщи още, че ще изкупи и ценни книжа, обезпечени от държавни агенции, за 175 млрд. долара до края на март 2010 г. Това е по-малко от обявената през септември сума от 200 млрд. долара, заради ограничената наличност на тези ценни книжа.

Пазарните анализатори очакват днес Европейската централна банка също да запази основната лихва в еврозоната на ниво от 1%.

Без промяна се очаква да остане и нивото на основната лихва на Острова, но анализаторите прогнозират, че Английската централна банка ще увеличи програмата за изкупуване на финансови активи.

ИЗТОЧНИК: http://www.federalreserve.gov/

Президентът на САЩ Барак Обама изрази най-силна подкрепа за председателя на Управлението за федерален резерв (Централната банка) Бен Бърнанке и заяви, че той върши добре работата си. “Той има най-силната ми подкрепа. Мисля, че си върши добре работата”, каза Обама в интервю за телевизия Ей Би Си. “Начело на Федералния резерв имаме нужда от човек, който да гарантира, че напредъкът в стабилизирането на икономиката ще продължи и аз мисля, че най-подходящ за това е Бърнанке”, посочи Обама. Предстои Сенатът да гласува тази седмица дали председателят на Централната банка да бъде преизбран за втори четиригодишен мандат.

ЩО Е ТО “ФЕДЕРАЛЕН РЕЗЕРВ”

Федералният резерв (The Federal Reserve System или The Fed) е система от финансови организации, които служат като централна банка на САЩ. Федералният резерв е създаден през 1913 г. с приемането на закона за Федералния резерв от Конгреса на САЩ и ратифициран от президента Удроу Уилсън. Той представлява изключително частна корпорация, чиято собственост няма общо с американското правителството. Федералният резерв има право да емитира американския долар. Тъй като Резервът е частна собственост, той предоставя на щатското правителство доларови банкноти срещу годишна лихва.

Ако запитате хората по улиците какво представлява Федералния резерв те най-вероятно ще ви отговорят, че това е централната държавна банка на Щатите. Че тя е създадена от правителството на САЩ, и че е държавна институция. И ще сбъркат. Федералният резерв или Federal Reserve Sistem – име звучащо като национална банка на държавата САЩ, по същество е частно сдружение.

В уебсайта на Федералния резерв на САЩ пише: Федералният резерв е национална централна банка. Тя е основана с акт на Конгреса през 1913 г. и се състои от седем членове на Борда на Гуверньорите във Вашингтон и 12 федерални банки, клонове на Fed.” По-нататък в сайта пише, че Конгресът създал Федералния резерв като независим от правителството. “Много изследвания определят Федералния резерв като една от най-независимите банки в света”. Федералният резерв е едно от най-влиятелните сдружения на планетата Земя.

Въпреки това обаче бордът на председателите се назначава от американския президент и Федералният резерв е длъжен периодично да докладва пред Сената.

ПРОЧЕТОХМЕ ЗА ВАС

ОЩЕ ЗА ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ НА САЩ

Федерален резерв

Как точно работи Федералният резерв

НАШИ ПОЛИТИЦИ ЗА ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ:

Измамата, наречена Федерален резерв

Измамата, наречена Федерален резерв – III част

МНЕНИЯ ОТ САЩ:

Brother Nathanael Kapner
A Former Jew. Now An Orthodox Christian!
брат Натанаел Капнер
‘Бивш’ евреин, сега – Православен Християнин!

http://www.realjewnews.com/?p=17

“Аз вярвам, че банковите институции са много по-опасни от армиите… Ако американският народ позволи на частните банки да контролират пускането на пари в обръщение… С разрастването си, банките и корпорациите ще лишат хората от тяхната собственост, докато техните деца се събудят бездомници в континет, който техните бащи са завладели”, Президентът Томас Джеферсън

Ноам Чомски(1928) е американски лингвист, лектор и политически активист, считан за създател на трансформационната генеративна граматика – система, която революционизира лингвистиката. Чомски започва работа в Масачусетския технологичен институт (MIT) през 1955 и става известен като отявлен противник на въвличането на САЩ във войната във Виетнам (1959-1975). Написал е много книги върху лингвистиката и политиката. “Език и отговорност” (Language and Responsibility, 1979) свързва езика и политиката. /кликнете на линка:/ Контролът върху живота ни

Нашумeлият филм „Zeitgeist The Movie“, чието българско заглавие е „Духът на времето“. 3-та част на филма ще излезе през Октомври 2010 година. Филмът е безплатен, може да се гледа безплатно в интернет, може да се свали свободно, даже се предлагат готови обложки за ДВД, т.е не е създаден с комерсиална цел. Филмът може да се гледа онлайн на официалният му сайтwww.zeitgeistmovie.com или да се свали от “някъде” със субтитри на български език.