Посланикът в София – министърката в САЩ ?!

embassy bg16 ноември 2009г. Посолството на Република България във Вашингтон днес разпрати специално писмо и публикува съобщение на уебсайта на ведомството, в което се казва, че “поради служебно пътуване на посланик Лъчезар Петков до София срещата на министър Румяна Желева с българската общност от района на Вашингтон на 22 ноември, неделя,  в посолството ще бъде домакинствана от г-н Тихомир Стойчев, временно управляващ на посолството.”

Днешната информация е един потвърждение, че смяна на българският посланик в САЩ ще има, тъй като съвсем нереално звучи министърът на външните работи да бъде гост на посолството, а посланикът да бъде в министерството в София.

Както ви информирахме по-рано от българското правителство настояват Н.Пр. посланик Лъчезар Петков да бъде отзован от поста по повод проблем възникнал по време на изборите през лятото. Освен него от София искат оставката и на посланикът ни в Турция.

Исканията на новото правителство за прекратяването на мандатите на дипломатите ни предизвикаха истинска война между институциите “президент” и “министерски съвет”, след отказа на Георги Първнов да подпише.

ПРИПОМНЯМЕ:

Отзовават посланика – министърката пристига в САЩ

Тихомир Стойчев е пълномощен министър и заместник-ръководител на мисията в САЩ (Tihomir Stoytchev, Minister Counselor, Deputy Chief of Mission) Стойчев беше първи секретар в посолството ни там за 4 години. върна се за кратко в София и след близо две години отново e назначен в посолcтво ни в американската столица.