Бербатов награждава успелите българчета зад граница



Димитър Бербатов е първият Посланик на добра воля на  УНИЦЕФ за България и лице на националната информационна кампания „Всички деца имат права. Всеки може да помогне.” Фото: ФК Манчестър Юнайтед

Димитър Бербатов е първият Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за България и лице на националната информационна кампания „Всички деца имат права. Всеки може да помогне.” Фото: ФК Манчестър Юнайтед

Желанието на фондацията е те да се чувстват приобщени към останалите деца на България, да бъдат допълнително стимулирани да посещават българските училища зад граница, както и повече хора да научат за техните успехи


  София, 2 ноември 2009г. Второто издание на проекта "Награди за успелите деца на България"-2009 на фондацията "Димитър Бербатов" започва днес, съобщиха организаторите.
  Номинации за деца в ученическа възраст, постигнали успехи през 2009 г. в сферата на изкуствата, науката или спорта, се приемат от родители, близки, учители, съученици, съседи, както и от самите ученици - от всеки, който има възможност да удостовери успеха.
  За валидни ще бъдат приемани само онези постижения, за които
 има издаден съответен документ /грамота, протокол, служебна
бележка или др./. Те трябва да са за 2009 г. и да са от участие
във форуми - конкурси, олимпиади, концерти или други състезания
в България и по света.
  В проекта за 2009 г. се включват и децата от българските училища зад граница. Те ще се класират отделно и ще получат отделни награди. Желанието на фондацията "Димитър Бербатов" е те да се чувстват приобщени към останалите деца на България, да бъдат допълнително стимулирани да посещават българските училища зад граница, както и повече хора да научат за техните успехи.
  Специална награда ще има за деца, които са заявили своята гражданска позиция в обществото с участие в различни социално значими кампании, в социални проекти или са участвали в състезания по гражданско образование.
  Основната цел на проекта е да създава сред подрастващите нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия.
  Проектът "Награди за успелите деца на България"-2009 се осъществява със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката и на Агенцията за българите в чужбина.