Четири кучета са нападнали и убили 5-годишно дете




Бездомни помияри обикалят кофите за боклук за да търсят ядене, и така разнасят и болести.

Бездомни помияри обикалят кофите за боклук из цяла България, за да търсят ядене, и така разнасят и болести.

Откачена гледа 14 песа - 3 от тях са от убийците на детенцето
  Разград, 20 октомври 2009г. Четири кучета са нападнали и убили петгодишно дете в село Сушево, съобщиха от полицията в Разград, цитирана от БТА.
    Предстои да се установят собствениците на тези кучета, съобщи на пресконференция директорът на ОД на МВР Ивайло Йовчев.
    Той уточни, че по първоначални данни три от животните са собственост на жена от селото, а четвъртото куче най-вероятно е безстопанствено. Собственичката имала в дома си общо 14 кучета, като 5 от тях са големи и 9 са на 2-3 месеца, посочи Йовчев. По думите му всички тези кучета до края на деня ще бъдат настанени в приют в Исперих. Безстопанственото куче в момента се издирва в селото от служители от общините Кубрат и Исперих, за да бъде отведено в приюта.
    Окръжният прокурор Огнян Дамянов допълни, че е образувано досъдебното производство срещу неизвестен извършител, тъй като се изясняват обстоятелствата около инцидента. Досега са извършени оглед и разпит на очевидци. След намирането на всички кучета може да се наложи извършването на разпознаването от очевидците дали тези животни и точно кои от тях са нападнали детето.
  Наред с това ще се проверява дали длъжностни лица не са изпълнили свои задължения според нормативни актове във връзка с тези животни, допълни Дамянов.