Министри на съд – топ-ченге продава алкохол-менте

MVR LOGOМВР-министър: До седмици да бъдат повдигнати обвинения срещу бивши министри - бивш шеф замесен в афера за 9000 бутилки без бандерол

  Стара Загора, 11 октомври 2009г. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов каза пред журналисти в пресклуба на БТА в Стара Загора, че е сезирана прокуратурата за извършени нарушения от бивши министри и до седмици очаква да бъдат повдигнати обвинения. Той поясни, че в момента се извършва и доразследване по някои обвинения.
 Цветанов участва в откриването на информационен офис в Стара Загора на евродепутата от ГЕРБ Илиана Иванова.
 Вицепремиерът каза още, че вече има резултати от проверката на комисията на МВР на работата на бившия директор на областната дирекция на полицията в Стара Загора, които по думите му показват безспорни данни за злоупотреба. Цветанов уточни, че има данни за съпричастност на Тончо Михайлов и със задържаните от старозагорските антимафиоти близо 9000 бутилки високоградусен алкохол без валиден акцизен бандерол.
 Министърът на вътрешните работи информира, че по пътя за Стара Загора е разговарял по повод на информацията на производители от нашата страна за незаконен внос на грозде от Македония.
 По повод на приемането на бюджет-2010 вицепремиерът заяви, че той ще бъде резултат от реалното състояние на страната и припомни, че кабинетът е заварил договори, които не са изплатени, както и други - с изплатени суми, но неизвършена дейност по тях. Реалните числа за дефицита в страната ще бъдат съобщени по време на дебата в парламента за бюджет-2010, каза Цветанов. Тогава, по думите му, ще бъдат представени и конкретните окончателни решения на Министерския съвет.