Камбана вместо звънец в българското училище в Лос Анжелос

Продъжават редовните занятия в българското школо "Иван Вазов" с пристигналите нови учебници и помагала
ТЪРСИ СЕ ОЩЕ ЕДНА УЧИТЕЛКА 
Учители и родители започват да извозват децата всяка събота, докато се съберат достатъчно за обещан от спонсор микробус
ivan vazov 1 112 web  Първите занятия в “Иван Вазов” бяха миналата събота 19 септември от 9:00 до 1:00, и така ще продължат всяка седмица. Предварително бяха се записали 15 деца, но за първия учебен ден дойдоха 8. Само едно от тях е по-голямо от 5 клас. Имаше и двама възрастни, които пожелаха да учат български.
Реално “Иван Вазов” отвори врати предишната неделя, по времето на празничен безплатен обяд от председателя на Църковното настоятелство на “Св.Георги” за родителите, както и за встъпването в длъжност на ново духовно лице, за което ви съощихме по-рано.
  Изненади през първия учебен ден винаги има. Приготвихме се за посрещане на учениците, но в последния момент се оказа, че сме забравили звънец. Всъщност търсихме такъв, но така и не се справихме. Положението спаси Свещеника Кирил, който както си стоеше изведнъж отиде някъде и чухме да звъни камбаната, като сподели, че "не е бил камбана сигурно от 10 години."

Родителите на децата искаха да видят всички учебници за децата им. Учителката Живка Костова показваше и разясняваше уроците, включени в програмата на 

Много емоционално бе да гледаш как децата весело подскачат, майките се кръстят и всички гледат “нагоре”. Малко излагация, но пък стана веселба. Както каза едно момченце - "Е, то си било фън тук!"
На входа на Свещеното място вече е окачена и табела с името и образа на патрона големият български писател Иван Вазов.
Училище "Иван Вазов" в Лос Анджелис ТЪРСИ ОЩЕ ЕДНА УЧИТЕЛКА. 
След като споделиха неудобствата от рзстоянията в Ел Ей, родители и доброволци ще извозват децата всяка събота, докато се съберат достатъчно дечица за микробус.
През седмицата стана ясно, че вече има готов курс по Спортна Гимнастика с тренъор наша известна в миналото съзтезателка, която ще предостави и микробус за извозването на желаещите до залата. Освен този спорт, за занималните (извънредни часове след редовните), както ви съобщихме, има готовност и за други занимания.
On-line МОЛБА ЗА ПОСТЪПВАНЕ: http://www​.bulgarica​.com/vazov​-app

ОТ ТУК ИЗТЕГЛЕТЕ МОЛБА: (.doc & .pdf format) Molba Ivan Vazov School LA Molba Ivan Vazov School LA

ПРИПОМНЯМЕ Българско училище в Лос Анджелес

MAILING ADDRESS: Bulgarian School IVAN VAZOV - BulgariCA, PO BOX 291661, LOS ANGELES, CA 90029 ; Tel: 1-213-272-0568 Fax:1-323-953-3555 ; email: ivanvazovla@gmail.com, bulgarica@gmail.com ; web: www.bulgarica.com