На учителя с любов от Чикаго

Отворено писмо, послание до учителите в българските училища в чужбина
Он-лайн МОЛБА за Училище "Иван Вазов" Лос Анджелес:
http://www​.bulgarica​.com/vazov​-app

Книжка за учителя 

Скъпи колеги, честита нова учебна година!

    Ако в България учителската професия, която сме си избрали, е била призвание, то тук - в родното българско училище в чужбина, е мисия.
    Мисия, която щом сме останали в нея, сме готови да даваме всичко от нас за нашите възпитаници, които освен да ги научим да четат и пишат на български език, да знаят българската история, сме тези, които ги учат да обичат България, да знаят българските си корени и да се гордеят с тях. Бъдете тези, които децата и родителите ще обичат, ще помнят и пазят в сърцата си завинаги с голяма обич и благодарност.
    Скъпи учители, далече от родината, ние не сме просто учители, ние сме възрожденците на новото време, ние сме мисионери запазващи българщината по света. Да отворим сърцата си за тези деца, които ние ще учим на българско четмо и писмо, на българска история и култура. Нека вложим целия си професионален талант, заставайки пред децата си в класните стаи. Уроците, които изнасяме пред светналите в радост детски личица, жадно вперените погледи, не са само уроци по Български език, Литература и История на България, това са уроци по Родолюбие и знайте, че всяка наша дума е семенце, посято направо в сърцата на тези любознателни, ученолюбиви българчета.
    Ние, скъпи колеги, заедно с родителите имаме голямата задача, която времето ни е отредило, да съхраним и запазим Българския език, култура и традиции и да предадем любовта, която носим в сърцата си, към България на нашите деца, на нашите възпитаници, за да може след години те да се гордеят, че са българи, че знаят българския език, който ги прави българи, и вратите към България да са отворени за тях. Те ще израснат умни, знаещи и можещи за наша радост и гордост, но някъде дълбоко в сърцето си те ще запазят спомена за едно мило и винаги усмихнато лице, една нежна ръка, която с майчина, грижовна любов им е помагала да изписват родните АБВ в тетрадките си и да сричат в милото и незабравимо букварче, научила ги е да обичат България и да се гордеят, че са Българи.
    На добър час, мили колеги! Нека имаме една прекрасна учебна година, изпълнена с много успехи на децата ни, които ние ще преживяваме с тях, с много радост и щастие и веселие с децата.
    С обич към всички
    Лили Паслиева, Директор на българското училище "Родна реч" към Български Учебен Център "Знание", Чикаго
ПРИПОМНЯМЕ'

ХАЙДЕ НА УЧИЛИЩЕ ! Молба »
Он-лайн МОЛБА за Училище "Иван Вазов" - Лос Анджелис