СИНЯ ЛАМПА Арестуват полицаи за рекет /още/

sinia lampaМалолетна муши с нож съученичка
За пари стрелят в главата и нападат семейство
Дизел-цистерна "прехвърча" над границата
Прибират "на топло" за данъчна измама
Земеделието цъфти - садят коноп и канабис на поразия
  София, 16 септември 2009г. Арестувани са трима полицаи в София, съобщи БТА. Според неофициални данни става дума за служители на 5 РПУ в столицата, според източници в прокуратурата.
  През март тази година при проверка бяха открити нарушения и прикриване на престъпления на всички нива в районното. Началникът на управлението Йордан Вучков беше пенсиониран.
  Проверките започнаха в началото на годината и бяха установени 12 незаведени преписки по сигнали за извършени кражби на метали от комбината "Кремиковци". Други 35 преписки не са били заведени като заявителски материали.
  Акцията тази вечер е започнала малко след 18 часа и се осъществява от Дирекция "Вътрешна сигурност" на министерството. Първоначалните данни сочат, че полицаите са задържани по подозрение за рекет.
  Владимир Пасков /33 г./ от село Флорентин, Видинско бе осъден днес от Пернишкия окръжен съд на година и половина лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и глоба от 2500 лв. Наказанието му е присъдено за подадени данъчни декларации с невярно съдържание. Чрез едноличната си фирма ЕТ "Вени - Владимир Кольов"- Перник Пасков е избегнал през периода 1 март 1999 г.- 12 януари 2002 г. плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Укритите данъци от Пасков са за 3 398 749, 91 лв.
  Следственото дело, заедно с досъдебното производство срещу Владимир Пасков е от 2004 г., когато е разкрита данъчната измама. Той е вършил "услуги" на фирми-фантоми, които чрез неговата с недействителни фактури са точили ДДС.
  Според обвинението Владимир Пасков е проявил упоритост при извършване на престъплението, а причината за престъпната му дейност е ниско правно съзнание и стремеж към материално благополучие чрез незаконни средства. Смекчаващо вината обстоятелство за подсъдимия е чистото му съдебно минало.
   Делото се гледа по съкратената съдебна процедура. Пасков призна вината си и изрази съжаление за извършеното престъпление.
  17-годишната М.С. от Бургас намушка с нож своя съученичка, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал около 11.05 часа в двора на бургаското училище "Добри Чинтулов". Пострадалата ученичка е на 16 години от Ямбол с инициали С.Г. и е била наранена в областта на дясната длан със сгъваемо ножче. Причина за спречкването между двете е било арогантно отношение на пострадалата спрямо трето момиче. Бургазлийката, използвала ножчето, е дошла в училището заедно с майка си. Двете са били в училищния двор, за да не пречат на останалите. Там започнала разправията и изясняването на проблемни отношения между няколко момичета. М.С. се е пресегнала с джобното ножче и така е станало нараняването на С.Г. от Ямбол. След инцидента бургазлийката се е скрила при свой приятел. Тя била открита и отведена в Пето районно управление. Пострадалата е прегледана и й е оказана необходимата помощ в болницата.
  Полицаи задържаха двама мъже, които маскирани и въоръжени
заплашиха семейство от Белащица, община "Родопи". Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив. Задържането е извършено на Кукленско шосе от служители на Първо РПУ след сигнал за нахлуване и отправени заплахи в дома на Георги Божков /47 г./. Задържани са шофьорът В.П. /36/ от Пловдив и пътникът А.И. /27/ от с. Найден Герово, без криминални прояви до момента.По първоначални данни вечерта двамата нападатели нахлули в дома на Божков и в присъствието на съпругата и сина му го принуждавали да изплати 20 000 евро на трето лице. Работата по изясняване мотивите за извършване на престъпното деяние продължава.
policia lenta  Знае се извършителят на стрелбата тази нощ срещу Йоан Пешев и се издирва, съобщи пред журналисти днес в МС вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА. Причината за стрелбата са неизяснени финансови взаимоотношения, каза Цветан Цветанов. Инцидентът е станал в столичния квартал "Люлин".По първоначални данни пострадалият бил прострелян докато спирал с лек автомобил пред бл. 625 в ж.к. "Люлин".  Той е настанен в Пирогов с две огнестрелни рани в главата. По информация на СДВР, пострадалият не е криминално проявен.
   Цистерна с дизелово гориво се оказало, че е "прелетяла" границата
и била конфискувана в Харманли. Служители на митницата в Свиленград са конфискували в цистерната с дизелово гориво, което било с неустановен произход, съобщиха от областната дирекция на МВР в Хасково. Товарната кола била собственост на мъж от Харманли, който притежавал и бензиностанция в града. Той не успял да покаже документи за произхода на горивото пред полицейски служители, които подали сигнал на митничарите. Митническите служители запечатали и бензиностанцията на харманлиеца.
Продължава саденето изкореняването на коноп и канабис в Юго-Западна България. Антимафиоти от ОД на МВР Благоевград иззеха нови количества канабис от имоти в петрички села, информираха от областната дирекция. Това е станало при поредната специализирана полицейска операция. В село Беласица в градината на 56-годишен местен жител  са открити корени индийски коноп с общо тегло 71 кг, а в дома му - един килограм сухи съцветия от наркотичното растение. В двора на 52-годишен жител на село Първомай са открити и иззети 10 корена канабис с общо тегло 36 кг, а в имот на 59-годишен мъж от село Михнево - три корена индийски коноп.