ДПС подкрепи ГЕРБ – Бойко се съгласява и съмнява

Цветан Цветанов ще оглави парламентарната група на ГЕРБ, а групата ще има трима заместници

Boiko se sumniavadogan nazdraveСнимки:

Борисов понякога има съмнителен поглед. (горе ляво)

Доган каза “Наздраве” на победителите от ГЕРБ (долу ляво, фото:добрич)



София, 13 юли /Корнелия Дакова, Обзор/Лидерът на спечелилата парламентарните избори в България партия ГЕРБ и сегашен кмет на София Генерал Бойко Борисов коментира изразената днес подкрепа от ДПС, като посочи, че подкрепата е нормална, след като всички партии са заявили, че трябва бързо да бъде съставено правителство, защото мандатът в противен случай ще отиде в партията с 40 депутати, като визира БСП, съобщи БТА.

“И най-логично е, ако това се случи, при този вот на хората, да стане революция”, посочи Бойко Борисов. По думите му ДПС ще гласуват за

правителство, което със 116 депутати може да бъде свалено на следващия ден.

Шефът на ГЕРБ-ерите посочи своят избраник за вътрешен министър председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов за водач на парламентарната група /ПГ/ на партията, а ПГ ще има трима заместници. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посочи, че зам.-председателите на ПГ на ГЕРБ ще бъдат Красимир Велчев, Искра Фидосова и Тодор Димитров. Борисов заяви това при откриването на спортна площадка в квартал “Лагера” в Столицата.

Най-добре е докато изборите още не са отшумели, да направим нов избирателен кодекс, посочи още Борисов. Което до голяма степен доказва тезата изказана от ОБЗОР БулгариКА в публикацията за резултатите от изборите, в която твърдим, че Борисов е близък до президента Първанов, който от доста време се опитва да прокара тезата си за промяна в избирателната система.

Нов порядък в парламента през новия мандат ще принуди депутатите да използват картите си и за влизане в сградата, и за гласуване, което по думите на Борисов ще премахне практиката на гласуване с чужди карти.

Уволнението на директорите на “Мини Марица Изток” не е единственото, което ще бъде предприето към дружеството, каза Борисов. Нещата там тепърва започват, закани се бъдещият министър-председател. Учудвам се, че Меглена Плугчиева се е хвалила, че парите от европейските фондове са безвъзвратно загубени и ГЕРБ не може да ги върне, каза Борисов. Вместо да го прави, тя трябва да се скрие, защото с хваленето си казва, че е нанесла такива щети, заяви Борисов. По думите му от БСП молят Брюксел да не пускат парите от фондовете на ЕС, но средствата ще тръгнат, когато има хора, които ги управляват и не крадат. На въпрос какво ще предприеме към държавната администрация и членовете на съветите на директорите на държавни фирми, той заяви, че ще отстрани само тези, които са назначени, без да са заслужили. Борисов даде за пример МВР и Столичната община, където след влизането му в управлението на институциите не е имало масови уволнения. Той заяви, че има информация, че сега управляващите готвят в сряда и промени и в други прдприятия. Това няма да освободи от отговорност досегашните членове, посочи Борисов.

5 comments for “ДПС подкрепи ГЕРБ – Бойко се съгласява и съмнява