Везенков напуска Калифорния и НБА? БАСКЕТБОЛ СПОРТ

“Саша е бил информиран, че не е в плановете на Сакраменто Кингс за следващия сезон”

8 юни 2024 (Калифорния) Бъдещето на Александър Везенков в Калифорния със Сакраменто Кингс в НБА е под въпрос.

8 юни 2024 (Калифорния) Бъдещето на бившия MVP на Евролигата по баскетбол Саша Везенков в Калифорния със Сакраменто Кингс в НБА е под въпрос.
Матео Андреани от Basketinside.com съобщи в събота, че Везенков вече не е част от плановете на Сакраменто.
Андреани туитна (Х):

„Саша Везенков е бил информиран, че не е в плановете на Сакраменто Кингс за следващия сезон, както ми казаха. Везенков има приоритет да остане в НБА. Кингс ще се опитат да го изтъргуват.”

Sasha Vezenkov has been informed that he’s not on Sacramento Kings plans for the next season

През миналото лято Везенков подписа тригодишен договор с Кралете за $20 милиона долара. Той има една гарантирана оставаща година на близо $6,7 милиона долара с опция за отбор от $6,9 милиона долара за 2025-26 г.

Сакраменто може да размени Везенков или да договори откупуване, което ще му позволи да се върне в Европа, където трикратният MVP на гръцката лига изведе Олимпиакос до Финалната четворка на Евролигата през 2023 г.
Везенков записа средно 5,4 точки и 2,3 борби за 12,2 минути на мач, стреляйки 44% от игра и 37,5% от 3 точки.
Саша се появи в 42 мача, докато влизаше и излизаше от ротацията на треньора Майк Браун. Везенков показа напредък преди изкълчване на левия глезен, довело го до отсъствие две седмици. Той се завърна за кратко, преди да падне с изкълчване от 3-та степен на десния глезен, което го остави извън игра за седем седмици.
Везенков сподели трудностите, с които се сблъска, докато се адаптира към нова страна и играта в НБА, след като сезонът на отбора му Сакраменто завърши със загуба от Ню Орлиънс Пеликанс и бе изхвърлен за плеофите.
„Както казах, беше ново преживяване и исках всеки ден да ставам по-добър. За съжаление тези две контузии, мисля, че ме задържаха, но и цялата ситуация беше малко трудна и различна,” по-рано сподели Везенков.

Големият напредък на Саша определено беше налице, но и както всеки новобранец в НБА, такава е и борбата за оставане в най-престижната баскетболна лига.

ПРИПОМНЯМЕ

Александър Везенков идва в Калифорния в НБА за 3 години със Сакраменто Кингс (+ видео)

Ммм