Българин възпитаник на Калифорния убит в България по поръчка? – Кристиан Пеев

Кристиан Пеев е 2-ят брутално убит “крипто-крал” само за месец, преди това “загиват” и други топ-експерти в този бизнес

Кристиан (Крис) Пеев (1982-2023)
Kristian (Kris) Peev

Разкъсаното тяло на българин възпитаник на Калифорния е открито в София, като вероятна версия е “поръчка”, след като се оказва, че той е 2ят убит подобен световен топ-крипто-експерт само за месец и е в списъка на няколко загинали в последната година.

Тежката новина за малко се появи в българските медии, но от няколко дни бе заместена от друго убийство на популярна общественна личност.

Тленните останки на 41-годишния Кристиан (Крис) Пеев, който е имал американско и българско гражданство, са открити от водопроводчици, извикани да почистят запушената канализация на сграда в центъра на София – на разклона на ул. “Георги С. Раковски” и бул. “Васил Левски”. A други части от тялото му са хвърляни и на различни места в столицата. Кристиан е бил обявен за издирване от свои близки няколко дни преди убийството, и странно защо не се обръща по-голямо внимание на близките му, защо са се усъмнили и страхували за голям мъж!?

Макар че добре се знае, че преди време Крис си купил луксозно БМВ 8 за 250 000 лв., но е бил също така и с много голямо сърце и редовно помагал на познати с пари. Ходел по “хай-левъл” партита и е черпел хората.
Роденият през 1982-ра крипто-милионер е завършил американски университет и е натрупал състоянието си чрез крипто инвестиции, пишат американските медии за крипто валута.

Крис учи бизнес и икономика в Palomar College в Сан Маркос, северно Сан Диего, Калифорния. Преди това той завършва Rancho Buena Vista High School в Сан Диего. Най-близката му Таня Пеева – Бояджиева е все още тук в Щатите и има успешен бизнес с недвижими имоти.

Крис решава да се върне, за да живее и работи в България.

Разследващите смятат, че той е бил убит между 8 и 9 август и че предполагаемият убиец е Веско Вълчинов, с когото се е запознал преди около шест години.

Информацията на българската полиция е доста оскъдна. Историята му с крипто-валутата не е основна в сводките на МВР и медиите в България, а те обръщат внимание на дребна криминална проява и размяна на пари между приятели.

Единственно бившият топ-криминалист Ботьо Ботев каза по телевизията, че “подобни престъпления не са случайност. Работено е по много такива. Те се разкриват лесно, когато се установи самоличността на жертвата.”

“В практиката има и случаи на извършване на

такива убийства с цел и подготовка”, коментира топкриминалистът Ботьо Ботев, бивш шеф на отдел “Убийства” в Националната Полиция.

Отделно, всички медии, най-вече американските, които пишат за крипто валута изнасят начело новината, като най-често в заглавията се набляга на “още един крипто-бос е мъртъв”.

Няма известно официално становище и на американските власти, въпреки, че Крис е и с американско гражданство и тукашен възпитаник.

Кристиян Пеев приживе редовно и сериозно тренира във фитнеса и е много силен мъж, и е невероятно “случайно” да е бил нападнат и прецизно удрян, за да бъде убит.

Докладите за обстоятелствата на убийството съдържат ужасяващи подробности. Българските медии казаха, че предполагаемият убиец Веско Вълчaнов е убил жертвата си с дъмбел (гира) и е нарязал тялото в банята, преди да пусне няколко парчета в канала.
Разследващите откриха местопрестъплението след проверка на двата телефона на Пеев, чийто брат съобщи за изчезването му на 10 август. В деня на изчезването той се е свързал с Вълчинов.
Записи от камери установяват, че двамата са влезли в блока на заподозрения убиец на 8 август, а на следващия ден Вълчинов е излязъл сам от сградата.
Арестуван е и друг мъж – Константин Съботинов, който е казал на полицията, че е помогнал на убиеца да скрие други части от тялото на жертвата, като ги е откарал с кола на Витоша, където е арестуван Вълчинов.

Софийският градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение “задържане под стража” и за двамата участници в убийството на Кристиян Пеев, извършено с особена жестокост. Вълчинов призна за извършеното престъпление пред съда, но отрече да е нарязал тялото на своя приятел и обясни, че това е направил другият задържан по случая – Констатин Съботинов.

Медиите в България съобщиха, че Пеев е помогнал на Вълчинов с крипто инвестиции, предполагайки, че убийството е мотивирано с пари. 

Пеев е 2-ят крипто “крал”, намерен мъртъв при брутални обстоятелства в рамките само на месец.

Части от тялото на Фернандо Перес Алгаба бяха намерени в червен куфар, захвърлен в Ingeniero Budge, Буенос Айрес, на 23 юли, след като изчезна пет дни по-рано, съобщи Нюзуик.

Алгаба води екстравагантен начин на живот, финансиран от крипто инвестиции, показва акаунтът му в Instagram.

Откритият куфар от разследващите е съдържал краката и поне едната предмишница на Алгаба. Аржентинските медии съобщиха, че частите от тялото са били много прецизно ампутирани, което предполага, че работата е на професионалист. Аутопсията разкрива, че жертвата е била простреляна три (3) пъти, преди да бъде разчленена.

Подобен е случаят и с българина, което води и до версия, че и двата са поръчка, и то изпълнени с ритуал.

Версията се подсилва и от случай през ноември 2022 г., когато смъртта застигна двама основни изпълнителни директори на криптовалути, пак само за една седмица.

Шведско-китайският крипто-могул Тиантян Куландер (30) и руският крал на криптото Вячеслав Таран (53) имаха състояние, оценено на милиарди долари. И смъртта им пък дойде само месец след като милионерът, разработчик на криптовалута руснакът Николай Мушегиан (29), се удави в Пуерто Рико, където прекарва половината от времето си, а другата във Флорида, съобщи NYP в статия, която разказва за съмненията на Ниkoлай, че ше бъде ликвидиран от тайните служби.
Таран загадачно загина при катастрофа над Франция на частен въртолет на път от Швейцария за Монако. Куландер, който е в разцвета на живота си на 30, пък загадъчно умира в съня си. 

Всичките случаи са на топ-експерти в крипто операциите и подхранват конспиративните твърдения за поръчкови убийства и зловещи връзки между смъртта на повечето милиардери и мултимилионери от индустрията.