Красимира Белев с 1ва роля в Холивуд – за 1ви път 3ма наши актьори в престижна школа за театър и кино ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ (ВИДЕО)

Тя бе с Тео Ушев в Бевърли Хилс, тя тръгна от Благоевград през Лондон за Лос Анджелис – как

See exclusive video interview with Krassimira Belev @ BULGARICA youtube channel (BULGARians In CAlifornia)

Евгени Веселинов

Красимира Белев (Krassimira Belev) пристига в Лос Анджелис, Калифорния, където започва обучение в престижната школа за театър и кино “Лий Страсбърг” и днес гледате нейното 1во интервю и участие на сцена в Холивуд в салона “Мерлин Монро”. PHOTO: Evgeni Veselinov, BULGARICA

7 юли 2023 г. (Лос Анджелис, Калифорния) Ексклузивно интервю с българската актриса Красимира Белев, което е 1во в Холувуд, за нейната 1ва роля в “столицата на световния ентъртеймънт и кино” Лос Анджелис, Калифорния.
Красимира, позната в България, като Мира Котева е родена в Благоевград. След завършване на висшето си образование в България, през 2011 г. заминава да учи „Театър и пърформанс“ в университета на Хъл (Kingston upon Hull), Северна Англия и след завършването си през 2014 се премества в Лондон, където в следващите две години прави първите си стъпки в късометражното кино.
В артистичната лондонска група Мира се запознава с режисьор Ярослав Гоголин, който по-късно я кани да участва във филма му „Имало едно време на Хелоуин“ (Once Upon A Time On All Hallows’ Eve). За ролята си в него тя получава наградата за “най-добра актриса” от фестивала „Virgin Spring“ в Колката, Индия (2018 г.) и номинация за „най-добра изгряваща звезда“ на фестивала за късометражно кино в „Seoul Webfest”, Сеул, Южна Корея през 2020 г.

Once upon a time on All Hallows’ Eve (2018) poster It’s All Hallows Eve – the day of the year when the dead can come back to our world; a Girl is awaiting her partner to come through.

Колкото и добри възможности да й предлага английската столица обаче, през зимата на 2016 г. Мира решава, че иска да се прибера у дома, в България.

Премиерата на 1-та книга на актрисата Мира Котева „Приказки с Мира“ е на 11 юли 2021 г. в София. Едно шеметно пътешествие из истории за чудеса, за магии и вълшебства, за любов и ужас, за доверие и предателство. Истории, които остават вечни.

Започва онлайн благотворителен проект с режисьора и оператор Антон Белев, който по-късно ще стане неин съпруг. Така се раждат “Приказки с Мира”, които превръщат класическите случки в истории за по-пораснали деца, тийнейджъри, защото в тях се развиват много житейски теми, вкл. за ревността, любовта, желанието, постигането на цели и каква е цената.
Дебютът като сценарист Мира прави с късометражния филм „Undo”/„Крачка назад“ (2021), където играе и главната роля, като си партнира с българския актьор Севар Иванов. Режисьор на филма е Станислав Христов, оператор е Михаил Михов, музиката е дело на Елина Христова. Лентата разказва житейската история на съвременната жена и избора й между кариера и семейство. От създаването си, „Undo”/„Крачка назад“ има участия в над 50 международни фестивала, включително и такива в САЩ, Великобритания, Франция, Индия и др.

В творческата биография на Крсимира Белев влизат и роли в експерименталните късометражни проекти „Загадъчна гора 3: Вещицата“ на режисьора Ярослав Гоголин, „Играта“ на Роуън Армстронг, „Последната Коледа“ на Габи Карпентър и др.

“ЛЮБОВ ЗА(Д) КАМЕРА”

Красимира и Тони се запознават на снимките на Undo (Крачка назад), а след това тя продуцира и 1я си игрален филм под шапката на новосъздадената си продуцентска къща First Draft.
През есента на 2022 г. е завършен филмът „ТЕРАПИЯТА“ (THE THERAPY), продуцентски дебют за актрисата и сценарист Красимира Белев (Мира Котева).

Красимира Белев и Севар Иванов в последния снимачен ден на филма „ТЕРАПИЯТА“ (THE THERAPY). Фото: личен архив на Красимира Белев

След това Красимира пристига в Лос Анджелис, Калифорния, където започва обучение в престижната школа за театър и кино “Лий Страсбърг” и днес гледате нейното 1во интервю и участие на сцена в Холивуд в театър и кино-салон “Мерлин Монро”.

Mmm