Британците се “извиниха” на Борат с една номинация на Мария Бакалова за наградите БАФТА

На Острова уважиха само българската актриса във филма на Саша Коен

2 от 5 актриси преки конкурентки на българката са представителки на домакините

Опциите също са 2 с една и съща причина

9 март 2021 г. Британците уважиха само Мария Бакалова в Борат-2 за филмовите номинации на престижната британска филмова награда – БАФТА (British Academy of Motion Picture Arts and Sciences – BAFTA) за т.г.

9 март 2021 г. Британците уважиха само Мария Бакалова в Борат-2 за филмовите номинации на престижната британска филмова награда – БАФТА (British Academy of Motion Picture Arts and Sciences – BAFTA) за т.г. Българската актриса бе номинирана в категорията “поддържаща женска роля”, в която участва навсякъде през този сезон на филмови награди по света, който е съвсем първи за нея.

Шансовете на Бакалова за награда на Острова са спорни, ако се погледне пряката й конкуренция, корейката Юн Йо-Джон (“Минари”), афроамериканката Доминик Фишбек от “Юда и черният месия”, чернокожата Косар Али от Rocks, ирландката Ниам Алгар (Calm With Horses) и мулатката от Лондон Ашли Мадекве (County Lines). Сериозно трябва да се има предвид, че въпреки пъстроцветието и етноса, че всъщност две от петте актриси в категорията са представителки на домакините, и са именно от Острова, където се раздават наградите на Британската филмова академия.

При англичаните случайни решения няма! Факт е, че в БАФТА-номинациите са включени доста филми от Острова, макар че има американски продукции. Ще допълня и тоталното завземане на телевизионния екран в САЩ от британски водещи и предавания. Не са за пропускане и войните, които се разиграват във виртуалната част, след наплива в интернет, заради пандемията. 

Вариантите са два, или да са сложили Бакалова в номинациите, за извинение, че филмът Борат-2 няма нито една друга номинация, която причина може да й донесе и наградата, което е по-добрата опция за нас. Това положение прави статуетката една от “най-тежките” в колекцията на младата ни неопитна актриса, което може да “отвори и по-големи врати” и в Европа, след успехите и “зад Океана”. 

Дали Мария ще сложи още един “скъпоценен камък в крехката млада корона на славата” ще разберем след месец на церемонията на БАФТА, която е разделена в два дни – на 10 и 11 април. Припомняме, че само преди ден в Лос Анджелис, Калифорния, Бакалова беше отличена с наградата “Изборът на критиците”.

До момента 24-годишната българска актриса има 27 награди и 36 номинации за ролята си във филма на Саша Барън Коен – “Борат 2”, а “големият диамант на върха на короната” очакваме само след броени дни на номинациите за Оскар в Ел Ей, след като тук оформи материалът на украшението на “Златните глобуси”. 

Младата бургазлийка, която завърши НАТФИЗ едва преди две години и снима едва от три години, а световният й профил на актриса е съвсем девствен, извади огромен късмет с попадането си в Холивуд, благодарение на един българин, и че на кастинга трябва актриса с източен акцент, а тя говори български, който за американците си е почти руски. Явно тази ниша работи за нашите артисти. Да си припомним и ролята на Димитър Маринов, качил се на сцената на Оскарите по време на 91-вата церемония, след като филмът „Зелената книга“, в който участва във второстепенна роля (също, като Мария Бакалова), печели наградата за най-добър филм. Самият Маринов тогава сподели с нас, че точно този акцент е бил #1 на кастинга, освен това да кандидатът да е музикант.

Тук вижте “разписанието на влаковете на централна гара” Холивуд до края на филмовия сезон:

Мария Бакалова с най-трудната награда в Холивуд – на критиците в ЛосАнджелис, Калифорния

ПРИПОМНЯНЕ ТРЕЙЛЪРА:

Ммм

 

Ммм