Почина Калин Манчев в Лас Вегас, посочват КОВИД причина за смъртта

“Бил е на Вентилатор, а след това е починал. Не знаем точна дата”

На 51-годишна възраст в Лас Вегас, щата Невада, е починал Калин Манчев (фото: семеен архив)

30 януари 2021 г. На 51-годишна възраст в Лас Вегас, щата Невада, е починал Калин Манчев. Тъжната новина потвърди неговият брат Стефан, който в момента е в България при майка им в момента, като каза, че “не знаят точната дата на смъртта”. Те поясниха, че “техен приятел във Вегас е изпратил съобщение на жената на Калин”, на което тя е отговорила, “Калин не иска да разговаря повече с тебе и не го търси вече, и след няколко дни се разбра че е бил на Вентилатор а след това е починал..!!”.

Съпругата му американка Уилма Аш (Wilma Ache), с която са от 2016 година, и единственна знае точно и кога се е случила смъртта на Калин Манчев (Kalin Manchev), до затварянето на публикацията днес, не може да бъде открита. Нямат деца с нея. Потърсихме и други българи в Лас Вегас, в т.ч. негови близки приятели, но никой нищо не знае, а научаваха от нас. 

“Добро Момче беше Братчето ми-Няма го Вече… Млад,” сподели Стефан Манчев.

Калин Манчев е роден на 30 юни 1969 г. в Троян, където завършва СХУПИ!
В Америка пристига през 1994 г., а е познат във Вегас и САЩ, като златар. Работеше и учи занаята в бижутерния магазин на брат му Стефан.
През 1999 г. започва работа в “Fast Fix Jewelry” Nation Wide Franchise.

Известно време Калин издаваше и български вестник във Вегас, а живееше в Хендерсън.

След няколко години става партньор, а в последствие и Собственик на Franchise Fast Fix Jewelry в Невада и развива веригата значително като отворя няколко магазина. Ръководи фирмите ATELIER FINE JEWELRY и GUMBY JEWELRY REPAIR, INC., по данни на официалния бизнес регистър на щата Невада.

През 2012 г. Калин регистрира запазена марка “KALIN (+ собственна марка за часовници), през 2017 “WEDDING RING WEDNESDAY”, а през 2018 г. “EL BULGARO”. 

Калин бе известен с любовта си към всичко, свързано с България, и винаги оказваше безплатна помощ в своята работна област, на всеки български сънародник във Вегас.

“Ей, от теб научавам Евгени. Да, Калин беше златно момче. Сега, като говоря с теб, си гледам пръстена, който ми направи и не свалям, с неговия инициал. Няма да го забравя. Бог да го прости!” Това сподели Румен Стефанов, собственник на BG BISTRO, българския ресторант в Лас Вегас.

Калин Манчев беше един от заможните българи в Съединените щати и член на Масонска организация.  

Некролог на Калин Манчев е издаден в България. За погребението му, надяваме се, по-късно да публикуваме информация. 

Почивай в мир Калине! Съболезнования на всички близки и приятели!

R.I.P. Kalin! 

Ммм