Президента и 1та дама заразени с коронавирус

Доналд Тръмп и Мелания под карантина в Белия дом

1 октомври 2020 г. Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп и съпругата му Мелания имат положителен тест за коронавирус Kовид-19.

1 октомври 2020 г. Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп има положителен тест за коронавирус Kовид-19, пише той в Twitter в четвъртък вечерта. Първата дама Мелания също е положителна.

“Тази вечер, Флотус (Мелания) и аз бяхме тествани положително за Ковид 19. Незабавно започваме карантина и възстановяване. ЗАЕДНО ще преминем през това,” написа Тръмп в Туитър.

Тръмп беше изследван за болестта, след като неговият близък довереник и съветник на Белия дом Хоуп Хикс направи положителен тест по-рано тази седмица.

Началникът на кабинета на Белия дом Марк Медоус, мениджърът на кампанията за изборите на Тръмп Бил Степиен и съветникът по националната сигурност Робърт О’Брайън също са били в самолета, когато Тръмп и Хикс бяха в него на път за дебата с Джо Байдън на 29 септември.

Лекарят от Белия дом Шон Конли излезе с изявление, потвърждаващо диагнозата, казвайки, че президентът и първата дама “са добре и по това време, и планират да останат у дома в Белия дом по време на тяхното възстановяване”.

В специално изявление говорителят на Белия дом Джъд Дир заяви, че президентът „гледа много сериозно на здравето и безопасността на себе си и на всички, които работят в негова подкрепа и на американския народ“.

„Оперативните служители на Белия дом си сътрудничат с всички, от лекаря до президента и Военната служба на Белия дом, за да гарантират, че всички планове и процедури включват настоящите насоки на Здравната Служба и най-добрите практики за ограничаване на излагането на COVID-19, възможно в най-голяма степен както на място, така и когато президентът пътува “, Каза Диър.