Григор Димитров с коронавирус – отменят турнир заради Гришо

Гришо разбрал у дома в Монако, след мачове в Хърватия на турнир на Новак Джокович

21 юни 2020 г. Григор Димитров е с коронавирус. Това съобщи сам най-добрият български тенисист в профила си в инстаграм, след като се прибра у дома в Монако от турнира в Задар (Южна Хърватия). Фото: личен профил на Григор Димитров в инстаграм

21 юни 2020 г. Григор Димитров е с коронавирус. Това съобщи сам най-добрият български тенисист в профила си в инстаграм, след като се прибра у дома в Монако от турнира в Задар (Южна Хърватия). 

“Искам да съобщя на моите фенове, че бях положително тестван за COVID-19, след като се прибрах в Монако. Искам да съм сигурен, че всеки, който е бил в контакт с мен, ще бъде тестван и ще се вземат необходимите мерки. Много съжалявам за всяка неприятност, която може би съм причинил. У дома съм и се възстановявам. Благодаря за подкрепата, пазете се и бъдете здрави! ГД”

По-рано Гришо се почувствал болен, но не било ясно дали причината е била COVID-19.

Димитров бил приет за няколко часа в болница за изследвания на белите дробове, като резултатите ще излязат до няколко дни.

През последните 2 седмици Гришо игра на демонстративни турнири в Сърбия и Хърватия, организирани от неговия приятел и №1 в света на корта Новак Джокович.

Димитров напусна Хърватия и преустанови участието си, след като се разболя, като сам посочи за причина “излагането на слънце през последните няколко дни”. Димитров се отказа от късния си мач вчера, но по-късно стана ясно, че е напуснсл страната и няма да участва и днес в неделя в следващия си мач, където трябваше да срещне Джокович.

Демонстративният турнир на световния №1 в тениса Новак Джокович Adria Tour в Задар, Хърватия, бе отменен заради положителната проба за коронавирус на Григор Димитров, съобщи единия от организаторите Горан Иванишевич.

ГРИШЕ, ОПРАВЯЙ СЕ БЪРЗО!