Любка Качакова – търговско аташе в Лос Анджелис за АГА, бизнеса и още (ексклузивно интервю видео)

1во интервю в Америка, ексклузивно за БУЛГАРИКА, за филма за номинация за ОСКАР, бизнеса, работата и българите в чужбина

28 септември 2019 г. Любка Качакова, новото търговско аташе на Р България в Лос Анджелис, 1во интервю в Америка. Фото: Евгени Веселинов, БУЛГАРИКА

28 септември 2019 г. Тази вечер новото търговско аташе на Р България в Лос Анджелис г-жа Любка Качакова бе на прожекцията на филма АГА, българското предложение за номинация за ОСКАР.

След излъчването на лентата на режисьора Милко Лазаров в Лемли Тиатър в “столицата на световния ентъртеймънт”, г-жа Качакова бе така любезна да даде своето 1во интервю в Америка, ексклузивно за БУЛГАРИКА, в което говори за филма, бизнеса и още за работата и българите в чужбина.

Юли 2018 г. (Лос Анджелис) Последният български “Оскар” Димитър Маринов с дъщерите на Любка Качакова, Филипа и Анна – Мария (р.2005), и синът му, по време на изложбата на 12-годишната талантлива художничка. Събитието бе благодарение на, и в имението на актрисата и певица Ирина Малеева, която е дъщеря на легендата на Народния театър Ирина Тасева. Интервю с Малеева за АГА гледайте в отделна публикация.

Кога и за колко е назначен новият звеждащ „Служба по търговско-икономическите въпроси“ в Генерално консулство в Ел Ей. 

“За 1ви път гледам български филм в Лос Анджелис … филмът е много вълнуващ, разтърсващ на моменти … прекрасна работа … за бизнеса брандът България най-добре може да бъде представен с култура …” 

Вижте цялото интервю

Любка Качакова

Любка Качакова е родена на 2 май в Пазарджик. Казва, че е станала икономист въпреки увлеченията си по изкуството – рисуване, театър, художествена гимнастика. Завършила е УНСС в София, а след това има специализации във Великобритания, Брюксел, Франция. През 2001 г. става депутат с листата на НДСВ, назначена е за зам-министър на икономиката. В коалиционното правителство на Сергей Станишев е зам-министър по околната среда и водите. Била е и общински съветник в София.

Въпреки светските си занимания тя е религиозен и много консервативен човек. Девизът й е мисълта на Камю „Да живееш, означава да не се примиряваш“.

ИНФОРМАЦИЯ КОГА И КЪДЕ  В САЩ ДА ГЛЕДАТЕ “АГА” – БЪЛГАРСКОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НОМИНАЦИЯ ЗА ОСКАР

ОСКАРИ 2020 – всичко за Ага – българският филм за номинация и наша композиторка от Лос Анджелис (+ видео)

Ммм