България от Високо – Рок в Небесата (BULGARIA from above – Rock in the Sky) VIDEO

Аркутино - прилича ли ви на брега между Малибу и Вентура, Калифорния. Вечната България видяна от Високо на фона на вечния Рок в Небесата! Места, които сте видяли, там долу на земята, една несравнима гледка там горе! Но и места на страна с велика история, за които дори може би и не сте чули!

Аркутино – прилича ли ви на брега между Малибу и Вентура, Калифорния. Вечната България видяна от Високо на фона на вечния Рок в Небесата! Места, които сте видяли, там долу на земята, една несравнима гледка там горе! Но и места на страна с велика история, за които дори може би и не сте чули!

BULGARIA – Малката CAlifornia на “Съединените Европейски Щати”

Старостта и сезоните не направиха създадената през 681 г. Хилядолетница България, “по-грозна” от доста по-младата и вечно слънчева, родена през 1850 г. Калифорния

Вечната България видяна от Високо на фона на вечния Рок в Небесата! Места, които сте видяли, там долу на земята, една несравнима гледка там горе! Но и места на страна с велика история, за които дори може би и не сте чули! 

Страната, като Столицата си – “Расте, но не старее”

Sofia Bulgaria from the SkyУникални вековни исторически паметници, величествени планини, хладни вековни гори, бистри планински потоци, големи реки и малко море, тучни и безбрежни поля. Една страна с красиви златисти плажове и уникални лонгозни гори, с многобройни ендемични животински и растителни видове… Страна като една човешка длан, а с толкова богатства и очарование…За малко, но достатъчно! Кратък полет, идваш от древността, за да отиде във вечността.

Screen Shot 2015-01-25 at 11.01.29 PM“Удивителни кътчета – бистри реки и язовири, старинни крепости и манастири, природни феномени, многолюдни или пък малки, но уютни градове, китни села и големи курорти, погледнати от необичайна гледна точка.” Това казват момчетата от издателство ИЗДАТЕЛСТВО БЪЛГАРИ ООД, запечатали прекрасните гледки на екрана. Двама оператори, Ивайло Киров и Любомир Ангелов успяват да “хванат” неуловими гледки, достъпни само в небесата. Музиката на 1ия клип е на Славчо Митев, а на 2-ия на Димитър Налбантов (”More Than I Can Say” от албума “Broken Clouds”, www.nalbantov.com). Тодор Атанасов пък събира всичко на едно място и прави монтажа на видео клиповете.

„Моя страна, моя България“ (1970) – „неофициален химн на България“.

музика: Емил Димитров, текст: Васил Андреев, аранжимент: Митко Щерев, “Синьо – белите”, дир. Митко Щерев

Колко нощи аз не спах

Колко друми извървях —
Да се върна.
Колко песни аз изпях,
Колко мъка изживях —
Да се върна.
В мойта хубава страна
Майка, татко и жена
Да прегърна.
Там под родното небе
Чака моето дете
Да се върна.
Моя страна, моя България,
Моя любов, моя България,
Моя тъга, моя България,
При теб ме връща вечно любовта.
Даже нейде по света
Неизвестен да умра
Ще се върна.
В мойта хубава страна
И тревата и пръстта
Да прегърна.
Нека стана стръкче цвят
Нека вятъра познат
Ме прегърне.
Нека родните поля
Да ме срещнат с песента
Щом се върна.
Моя страна, моя България,
Моя любов, моя България,
Моя тъга, моя България,
При теб ме връща вечно любовта.
Моя страна, моя България,
Моя прекрасна страна,
Ще се върна.