2-годишният Максим вече пие водичка – вярвате ли и в какво

 

24 януари 2014 г. Максим Георгиев (2 год.) в ръцете на мама Даниела по време на Кръщенето, което бе извършено от Еп. Даниил от Българската Православна Църква (БПЦ) в болничната стая на

24 януари 2014 г. Максим Георгиев (2 год.) в ръцете на мама Даниела по време на Кръщенето, което бе извършено от Еп. Даниил от Българската Православна Църква (БПЦ) в болничната стая на “Чилдрънс Хоспитал” в Лос Анджелис.

25 януари 2014 г. “Максим вчера след обяд пи вода.” Това ни каза по телефона Тео Георгиев, таткото на 2-годишния Максим, който по-рано на 14 януари бе диагностициран с левкимия, а вчера на обяд в болницата “Чилдрънс Хоспитал” в Лос Анджелис получи своето Кръщение от наш каноничен праославен свещеник.   

“Някоклко часа след Кръщенето докторите му разрешиха да приема някои неща през устата, което не се случваше през последните 10 дни, а беше само на системи. Няма да ги спрат напълно, но вече ще може да приема и нормално през устата. Има вероятност до 7-10 дни да бъдат свалени системите,” допълни бащата на малчугана.

“Човек трябва да вярва и да знае в какво. Това искам да кажа на всички българи, освен от сърце да им благодарим. Без тяхната подкрепа, каквато и да била тя, щеше да ни е много по-трудно. Искам да благодаря и на Еп. Даниил за неговата отзивчивост и благословия,” каза Тео Георгиев, който ни позвъни по телефона от болницата.

Тази неделя Дядо Владика Даниил ще извърши специална служба за здравето на всички български деца и излекуването на Максим в БПЦ “Св. Георги”, на която всеки ще бъде поръсен за здраве и може да си вземе светена вода за дома. След службата ще бъде даден курбан, който няма да се заплаща, приготвен от родолюбиви българи в Църквата “Св. Георги”.

Скъпи приятели, искаме да ви благодарим от цяло сърце за изключителната реакция, която получихме от хора, за които дори реално никога не бяхме чували,”

пише на английски език в социалната мрежа Даниела Георгиев, майка на 2-годишния Максим.

“Вие не само помогнахте през последните два дни на нашето малко момче с опитите ви и даряването на кръв, но каквото и да се случва, то тази кръв ще отиде за други болни деца в болницата, което е чудесно,” допълва във фейсбук майката на Максим.

“За момента ние разполагаме с достатъчно дарители и се надяваме, че няма да имаме повече нужда за бъдеще, но даже и да имаме ние знаем, че ние имаме толкова много прекрасни хора, на които можем да разчитаме, и които направиха така, че да спим по-добре през нощите,” допълва майката на 2-годишното българче от Лос Анджелис.

“Максим е много добре и се възстановява много по-бързо от очакваното. Господ да благослови всички вас. Максим, Дилян, Тео и Даниела,” завършва Даниела Георгиев.  

ПРИПОМНЯМЕ:

Спасете Максим – наше дете в Ел Ей – дарете кръв – как да помогнем

Кой не може да дарява? При какви условия може да кръстите сами детето си по Канона на БПЦ? Любящи родители дават курбан за здравето на всички български деца в неделя – Свещеник раздава светена вода и благословия – кога и къде …

Кръстиха 2-год. Максим в болницата в Ел Ей

2-годишният Максим Георгиев беше Кръстен в болницата Children’s Hospital в Лос Анджелис от Еп. Даниил…

5 comments for “2-годишният Максим вече пие водичка – вярвате ли и в какво