Спасете Максим – наше дете в Ел Ей – дарете кръв – как да помогнем

 

angels-picture-angel-prayer

Дано Максим да оздравее! Ние трябва да му помогнем!

Кой не може да дарява?

При какви условия може да кръстите сами детето си по Канона на Българската Православна Църква?

Любящи родители дават курбан за здравето на всички български деца в неделя – Свещеник раздава светена вода и благословия – кога и къде  

Максим Георгиев е българче родено под знака на “11”: 11.11.11 е датата на раждане на малчугана в Лос Анджелис. Който иска да стане голямо момче ученик на 11, младеж студент на 22, мъж татко на 33, за да радва мама Даниела и татко Тео.

“14”  обаче се оказа лош знак за Макс: на 14 януари 2014 му определят диагнозата Левкемия“.

Да, той ще успее, но му трябва помощ. Трябва му така нужната кръв, която носи онези така необходими бели кръвни телца.

 

Максим Георгиев е на 2 годинки и ще успее, но му трябва помощ.

Максим Георгиев е на 2 годинки и ще успее, но му трябва помощ.

На 22 януари семейство Георгиеви се обърна за помощ към всички свои приятели.

“Имаме страхотна нужда от кръв за детето, за да се пребори за своя живот. Непрекъснато му правят процедури, казаха ни че днес е по-добре. Страшно сме благодарни на всеки, който иска да помогне. Но не всеки българин може да даде кръв тук, има някакви условия”. Това ни каза днес 23 януари таткото Тео. “Чакахме малко да порастне и точно планувахме да го Кръстим, но болестта за малко ни изпревари. Сега наистина трябва да го направим,” добави бащата на Максим.

“Дано Бог помогне на детенцето да оздравее! Ако лекарите са на мнение, че има опасност за живота му, най-добре би било да дойда в болницата и да го кръстим”. Това каза Българският Еп. Даниил, когото потърсихме за съвет и помощ.
“Мисля, че нямат право да отказват на пациентите си, това, което според религията им е необходимо да се направи, ако това не е опасно за здравето им. Ако не е възможно аз да го направя, то тогава родителите могат да го сторят,” допълни Еп. Даниил. (по-долу четете как и при какви условия може да кръстите сами детето си по Канона на Българската Православна Църква и кои молитви трябва задължително да знаете)

krasnВ Центъра за даряване на кръв на Children’s Hospital в Лос Анджелис (CHLA: Blood Donor Center) разговаряхме с Деби Пинедо (Debbie Pinedo), която с голямо внимание ни разясни подробности КАК И ДАЛИ МОЖЕМ ДА ПОМОГНЕМ.

НЕ МОЖЕ ДА ДАРЯВАТ КРЪВ (важно за българи, т.29 от инструкциите на болницата): “Хора, които са прекарали повече от 3 месеца в периода от 1980 до 1996 г. в страни от Европа”. Вижте оригиналната бланка (в .PDF-формат за да си я разпечатате) с всички въпроси, на които трябва да отговорите, за да дарите кръв:Questionary Blood Donors CHLA

В неделя в “Св. Георги”, едната от Българските Православни Църкви в Ел Ей ще бъде приготвен специален курбан дарение за здравето на всички български дечица и за спасението на Максим, от името на любящи родители. Еп. Даниил ще извърши в 11:00 часа Църковна служба за здраве и спасение и ще освети вода, от която всеки ще може да си вземе, ще благослови храната и присъстващите, като всички са добре дошли.

CHLA-Butterfly-Logo-RGBАДРЕС И ТЕЛ. НА Children’s Hospital Los Angeles:

4650 W Sunset Blvd, Los Angeles, CA 90027 Directions, Location …

Телефон за запитване: 323-361-2441

При какви условия може да кръстите сами детето си по Канона на Българската Православна Църква: Ако има опасност за живота му!

Кръщенето е тайнство, в което вярващият чрез трикратно потапяне във вода и произнасяне името на Отца и Сина и Светия Дух от свещеника се очиства от първородния грях и своите лични грехове. Миропомазването се извършва веднага след кръщението. Помазването с елей е символ на  пресътворяване на човека – на неговото тяло, членове, сетива. Чрез помазването кръщаваният получава  благословението на Църквата. В православната църква има традиция да се кръщават деца, а техните кръстници и родителите им поемат задължението да ги напътстват в бъдещия им живот на християни. Кръщенето е едно от седемте тайнства и в днешно време, коeто майките не пропускат.

Кръщенето е тайнство, в което вярващият чрез трикратно потапяне във вода и произнасяне името на Отца и Сина и Светия Дух от свещеника се очиства от първородния грях и своите лични грехове. Миропомазването се извършва веднага след кръщението. Помазването с елей е символ на пресътворяване на човека – на неговото тяло, членове, сетива. Чрез помазването кръщаваният получава благословението на Църквата. В православната църква има традиция да се кръщават деца, а техните кръстници и родителите им поемат задължението да ги напътстват в бъдещия им живот на християни. Кръщенето е едно от седемте тайнства и в днешно време, коeто майките не пропускат.

Какво трябва задължително да прочетете и да кажете: Господнята молитва “Отче наш” и “Символа на Вярата”

“Здравей в Господа Евгени,

Дано Бог помогне на детенцето да оздравее!

Ако лекарите са на мнение, че има опасност за живота му, най-добре би било да дойда в болницата и да го кръстим – ще отнеме 25-на минути. Мисля, че нямат право да отказват на пациентите си, това, което според религията им е необходимо да се направи, ако това не е опасно за здравето им. 

Ако не е възможно да дойда, тогава, тогава родителите, могат да вземат едно
легенче и чиста вода (може да е топла).
Сипват водата в легена. Бащата, ако той отсъства, майката или някой присъстващ православен християнин казва: 
В Името на Отца и Сина и Светия Дух.  Амин.
Казва Господнята молитва “Отче наш” и “Символа на Вярата” (вижте текстовете по-долу)
След това, взема детето и казва:“КРЪЩАВА СЕ РАБЪТ БОЖИЙ МАКСИМ В ИМЕТО НА ОТЦА” – поставя детето да стъпи в легена и го облива цялото, до колкото може. Казва АМИН! Изважда детето и преди да го потопи отново казва: “И СИНА” – отново поставя детето в легена и го облива и казва “АМИН!”Изважда детето и казва: “И СВЕТИЯ ДУХ” – отново поставя детето в легена, облива го и казва “АМИН!”
Подсушават детето и с това приключва съкратеното кръщение. Пак казвам, това може да се направи, при положение, че лекарите са на мнение, че животът на детето е в опасност. Ако кръщението може да се отложи, по-добре е да го направим в църквата. След съкратеното кръщение, ако детенцето оздравее, ще довършим останалите неща, които трябва да се направят в църквата. Бог да помага!
Господнята молитва “Отче наш”:Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; насъщния ни хляб дай ни днес; и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на длъжниците си; и не въведи нас в изкушение, но избави ни от лукавия.защото Твое е царството, и силата, и славата вовеки.
Амин.
Символ на Вярата (Символ верую) (на съвременен български език):1. Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо.2.  И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, чрез Когото всичко е станало.

3. Който заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария и стана човек.

4. И бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан.

5. И възкръсна в третия ден, според Писанията.

6. И възлезе на небесата и седи отдясно на Отца.

7. И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край.

8. И в Духа Светаго, Господа, Животоворящия, който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.

9. В едната, света, вселенска (съборна) и апостолска Църква.

10.  Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете.

11. Чакам възкресение на мъртвите.

12. И живот в бъдещия век! Амин.

С обич в Христа,
+еп. Даниил”

 

2 comments for “Спасете Максим – наше дете в Ел Ей – дарете кръв – как да помогнем