Обединени супер хакери ще будат правителства

24 юни 2011г. Топ-хакерската компания Lulz Security® (LulzSec) (lulz от laughs или смях) обяви, че е обединила сили с друга голяма хак-групировка – Anonymous, като двете заедно обещаха ад на Земята от днес, когато ще бъдат публикувани първите източени от киберпрестъпниците данни от хакнатите от тях сайтове. Иначе на сайта на групата в интернет могат да бъдат немерни хиляди откраднати имейли и пароли, които стоят като демо на предстоящата финална версия на различни държавни документи.

Десетки сайтове, сред които тези на американския Сенат, на ЦРУ, на бразилския президент, на британската Агенция за борба с организираната престъпност и много други известни и неизвестни, станаха жертва на хакерската организация LulzSec през последните месеци, като не се знае какво може да последва.

До момента идентичността на хакерите, които стоят зад Lulz Security, остава супер тайна. Въпреки твърдението на британските власти, че са заловили 19-годишния Райън Клиъри, който би трябвало да е сред лидерите й, което твърдение бе категорично отречено от The Lulz Boat (LulzSec) on Twitter. Пак там хакерската организация съобщава за ударите си, които зачестиха значително през последните дни. Самият Клиъри е подставено лице, което е използвано  за “домакин” на един от IRC каналите, през които хакерите осъществяват комуникация помежду си (Internet Relay Chat ).

Хакерите използват популярната техника на DDoS атаки (Denial-of-service attack), като основно действащо лице са т.нар. зомбирани компютри на нищо неподозиращи потребители, които са заразени с различни вируси и могат да бъдат контролирани дистанционно. И така всички тези “зомбита” в един и същ момент се вдигат и решават, че трябва да посетят един и същ сайт, и то в един и същ момент и сървърът на сайта просто отказва, защото не може да обслужи всички заявки едновременно. Но тези атаки са и супер възпитани защото не представляват никаква опасност /при тях няма изтичане на лични данни и въобще не се осъществява проникване на сървърите им/, а само културно блокират трафика.

“Анонимните” (Anonymous (group) също е известна с подобни действия. В края на миналата година анонимните хакери “свалиха” сайтовете на операторите на кредитни и дебитни карти Visa и MasterCard, след като и двете компании отказаха да обслужват сайта Wikileaks: Уикилийкс пак извеза български керливи ризиУикилийкс: САЩ организира армията на БългарияУикилийкс пак лийкна за БългарияКакво всъщност иска Асандж с Wikileaks?

Което си е чиста проба димна завеса, защото, докато системните администратори на засегнатите сайтове са заети с филтриране на фалшиви потребители, не е ясно какво правят хакерите във фона, и необезпокоявани и неподизирани си източват информация, както твърдят.

Вижте една от най-сериозните заплахи на “Анонимните”:

ФБР също не спи и конфискува сървърите на швейцарската компания DigitalOne. Според американските служби на тях е съхранявана информация от сайта на хакерската група, който обаче и до момента си стои непокътнат.

“Ти имаш много пари, ние ги искаме!”

Освен обединението с Anonymous обаче LulzSec има и нови приоритети – парите. Дневник съобщава, че в блога Zero Day на консултантите по информационна сигурност Райън Нарайн и Данчо Данчев е публикуван запис от текстови разговор между изпълнителния директор на компанията Unveillance Карим Хиджази.

От разговора става ясно, че представителят на LulzSec с име Ninetales буквално изнудва събеседника си под заплахата, че в противен случай ще направи публично достояние информация, открадната от сайта на компанията му. “Приемаме всичко – предплатени карти Visa, MoneyPak, BitCoin, Liberty Reserve, WebMoney, изборът е твой. “Естествено избягваме PayPal”, казва Ninetales, цитиран в Дневник. От записа се чете още: “Нека опростим нещата: ти имаш много пари, ние ги искаме.”

Според Zero Day обаче това изнудване е с още по-висша цел. “Хакерите се отпиват да наберат компютърна мощ, за което им трябват финансови средства. А тази компютърна мощ ще бъде използвана за нещо много повече от смях или пари – както самите хакери се зарекоха, за разбиването на работата на правителства и големи частни организации.”

ANONYMOUS: “THE PLAN” IS NOW LIVE. PHASE 1: INITIATED. WAR AGAINST THE SYSTEM.