Звездата от “Приятели” Матю Пери намерен мъртъв в Лос Анджелис, Калифорния (+ видео)

Warner Bros: “невероятно надарен актьор и незаличима част от семейството” на компанията”

Димитър Маринов, партнирал на Пери: “Почивай в мир мой гениален колега”

Матю Пери беше най-известен с дългогодишната си роля на Чандлър в изключително успешния “Приятели”, който се излъчваше в продължение на 10 сезона.

28 окт 2023 (Лос Анджелис) Звездата от малкия екран атьорът Матю Пери е намерен мъртъв в джакузито в дома му в елитния квартал Пасифик Палисейдс в Лос Анджелис, Калифорния, съобщи Ел Ей таймс.

54-годишният Пери е открит удавен, съобщи NBC News, цитирайки неназован представител на актьора от канадски произход и източник от органите на реда.

Властите съобщиха, че спешен екип е бил повикан на място по сигнал за сърдечен арест. Актьорът е открит неконтактен в 16 ч.м.вр. в събота. Разследващи, занимаващи се с тежки престъпления, също са били на място, но не са открити следи от насилие. 

 По ирония на съдбата, последният пост на Пери в Инстаграм от 23 октомври е негова снимка в басейн или джакузи.

Холивудската телевизионна звезда беше най-известен с дългогодишната си роля на Чандлър в изключително успешния “Приятели”, който се излъчваше в продължение на 10 сезона по мрежата на NBC от 1994 до 2004 г., с участието на Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиза Кудроу.

Финалният епизод събра над 52 милиона зрители в САЩ, което го направи най-гледаната подобна продукция в 1-то десетилетие на века. Целият актьорски състав се събра отново 17 години след финала на сериала за нашумялото специално събитие, излъчено по HBO Max през 2021 г.

В разгара на шоуто, Пери съобщи, че е търсил лечение за злоупотреба с обезболяващи и алкохол през 1997 и 2001 г. Пристрастяването му започва след инцидент с джет, при който е пострадал.

Единственният български актьор партнирал на Матю Пери е Димитър Маринов, който познаваме от филма “Зелена книга” взел Оскар, написа в Инстаграм: “Почивай в мир мой гениален колега”.

 

Роденият в Масачузетс актьор израства в Отава, Канада, след като майка му, канадска журналистка, била и прессекретар на бившия премиер Пиер Трюдо, се развежда с бащата на Пери и се жени за канадец от телевизионните среди.

На 15-годишна възраст Пери се премества в Лос Анджелис, за да се занимава с актьорско майсторство. 

През 2022 г. той издаде автобиографична книга, озаглавенa “Приятели, любовници и голямото ужасно нещо: мемоари”, в която описва трудностите в многократните си опити да се излекува и за ситуациите, в които е бил на крачка от смъртта.

По време на промотирането на книгата си Матю Пери разказваше, че не е употребявал алкохол и наркотици от година и половина.

“Влиянието на неговия комедиен гений се чувстваше по цял свят, а наследството му е живее в сърцата на толкова много хора“, пишат от Warner Bros, които продуцираха “Приятели” и определят Пери като “невероятно надарен актьор и незаличима част от семейството” на компанията.