ДБ и ПП заедно за импийчмънт на президента и война с ГЕРБ (видео)

Пак днес двете партии ДБ и ПП се договориха да участват заедно на предстоящите избори

“В следващото НС ще работя за импийчмънт на президента Румен Радев” – Атанас Атанасов. съпредседател на ДБ, която отива на избори с ПП

10 февруари 2023 г. (София) Политическа партия „Демократична България“ (ДБ) се обяви за импийчмънт на президента Румен Радев, след като днес официално направиха обединението с „Продължаваме Промяната“ (ПП) за предстоящите избори,

“В следващото Народно събрание (НС) ще работя за импийчмънт на президента Румен Радев.” Това каза в предаването „Панорама“ на БНТ съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Атанас Атанасов.

Поводи за коментара му са изказването на държавния глава, че България не може да приеме санкции срещу руското ядрено гориво, защото това ще повлияе пряко на нашата ядрена енергетика. Както и отказа на помощ за Украйна, за която президентът заяви, че служебното правителство е изпълнило задачата, поставена от НС, да се предостави въоръжение от резервите на Българската армия, и се надява, правителството ще прояви разум в бъдеще това да не се допуска.

“Има основания да бъде обсъдено дали не се нарушава конституцията с това, че г-н президентът и неговото служебно правителство се противопоставят на парламента,” каза Атанасов в ефир пред водещия Бойко Василев.

По отношение на обединението между ПП и ДБ за предстоящите избори, Атанасов заяви, че днес двете партии са се договорили да участват заедно на парламентарните избори.

В студиото на “Панорама” избухна скандал между Тома Биков от ГЕРБ-СДС в отговор на обвиненията на Атанас Атанасов от ДБ-ПП, последван от жесток спор с “вадене на кирливи ризи” от близко и далечно минало. Вижте го във видеото след 1 мин. 38 сек:

КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ?

ОТГОВОРЕТЕ СИ САМИ!