Губернаторът на Калифорния дава нЕкой лев за бензин на народа от 1 октомври, цака бизнеса с данък  и иска смяна на бленда на горивото (+ видео)

Цените изхвърчаха в щата с долар за седмица, в целите САЩ надолу

„Факт е, че те мамят“ – Гавин Нюсъм

“Утре започваме да превеждаме до $1050 на калифорнийците”

Републиканците скочиха, и милиардери ще вземат помощ, не за всички хора е сигурно

30 септ 2022 г. (САКРАМЕНТО, Калифорния) Губернатор Гавин Нюсъм обеща компенсации за скъпия бензин

30 септ 2022 г. (САКРАМЕНТО, Калифорния) Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм призова за допълнителен данък върху петролните компании, поиска производството на по-евтин бленд (смес) от бензин, и съобщи че от 1 октомври управата започва да депозира компенсации за скъпия бензин в банковите сметки на калифорнийците, тъй като щатът е изправен пред огромен скок в цените на горивата.
„Факт е, че те мамят“, каза Нюсъм. „Техните рекордни печалби идват за ваша сметка.“

Главата на щата от Демократическата партия призовава службите-регулатори на щата да ускорят прехода към по-евтиния бленд “зимен бензин”, тъй като цените на бензиностанциите продължават да растат.
Този бленд (смес), който нормално се разрешава само след 31 октомври, е по-лесен за производство и по-евтин за потребителите.
“Зимният бленд бензин позволява да запалите колата си при ниски температури“, според GasBuddy. Сместа е с около 15 до 20 цента на галон по-евтина за потребителя, според Автомобилният клуб AAA.

Нюсъм и щатските законодатели сключиха сделка преди няколко месеца да изплатят на милиони данъкоплатци в Калифорния между $200 и $1050, за да помогнат за покриване на нарастващите разходи, и сега от 1 октомври управата започва да депозира сумите.

Републиканските законодатели, обаче не са на същото мнение за приоритетите зс намаляване цените на бензина, като предлагат нещо много по-лесно и просто, отколкото да се.сменят технологии и да се раздават.”подаръци” на хорара. Консерваторите многократно призоваха щата и губернатора, просто да спре щатския си данък върху газта от повече от половин долар (53 цента), което автоматично икономисва м/у един и три галона за един резервоар, в зависимост от МПС-то, отделно и други данъци, и то за по-продължително време, а не еднократно.
„Губернаторът просто не го разбира“, (бел.ред. или се прави, че не разбира) туитна членът на Сената Джеймс Галахър в отговор на Нюсъм.

ВИЖТЕ КОЛКО ОЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ФЕДЕРАЛНА ТАКСА – ДАННИ НА ПРЕЗИДЕНТА ДЖО БАЙДЪН

„Всеки друг щат вижда облекчение от високите цени на газа. Проблемът в Калифорния е политиката. Трябва първо да започнем със спиране на данъците и таксите, които правят нашия газ много по-скъп, добавяйки около $1,80 на галон!“

Но, по-богат бюджета на щатската управа.
“Републиканците сме готови и обединени да спрем щатският данък върху газта от 54 цента, за да осигурим истинско облекчение, за по-дълъг период,” казва Галахър.

   Притеснения идват и от това, че някои данъкоплатци вероятно няма да видят възстановените суми до януари 2023 г., вкл. някои от най-уязвимите жители на щата изобщо пък няма да получат чекове, но разбира се за повечето хора моментът е подходящ.
Критиците на Нюсъм са категорични и за друго, облекчението е обвързано само с притежанието на автомобил и ще бъде изпратено до всички калифорнийци, притежаващи превозни средства, независимо от техните доходи, което означава, че помощи отиват и при някои от 189-те милиардери в щата.

„Объркана съм и разочарована, че ето ни месеци по-късно и нищо не се е случило и не сме вкарали нито един долар в нито един джоб“, каза членът на събранието Коти Петри Норис (D-Laguna Beach), който представлява част от вечното бойно поле на Ориндж Каунти и беше част от група умерени демократи, които представиха алтернативно предложение тази пролет.

„Мисля, че калифорнийците са много ядосани от това, което смятат за бездействие и това, което възприемат като безразличие,.“ каза Петри.
Аз ще добавя, от мазни и фалшиви демократи, които обичат лесните пари за взимане и даване, и “лесните” хора за “успиване” и раздаване.