Меси с/у Роналдо и постоянните разделения във всичко

АББА срещу Бони М, Бийтълс срещу Роулинг Стоунс и прочее

Противоречието Меси vs Роналдо.

Елена Кодинова

Има едни постоянни разделения, които се точат, откакто бях дете. Когато бях в 1-2-ри клас, това беше АББА срещу Бони М (аз бях АББА, от малка знам, че шведите са върхът!) Преди това, по времето на родителите ми, е било Бийтълс срещу Роулинг Стоунс. Бийтълс не са за изхвърляне, но Стоунс са животопроменящо откровение – всеки, който разбира от музика, ще ви го каже.

Сега сме на противоречието Меси vs Роналдо.

Какво да ви кажа? Роналдо не е за изхвърляне. Прекрасен футболист. Много ценя неговото израстване от селянче от Мадейра до световна звезда. Прекланям се пред това, че не си прави татуси, за да кръводарява. Аз също съм кръводарител, баща ми беше и ме научи така – да дарявам кръв. Обаче какви бяха тези деца от сурогатни майки? Тази гейска автоеротика? И защо се приема толкова сериозно?

От другата страна имаме Лео Меси. Първо – двамата сме родени на една и съща дата: вещерския празник 24 юни. (С 18 години разлика в моя полза.) После, Лео Меси е също бедно момче от Аржентина, но се разви като сериозен консервативен мъж със стабилно семейство, женен за детската си любов, три деца. Не се взима на сериозно. Просто си рита човекът.

Та ако трябва да избирам, много ми е лесно. Така както избирам либералните шведи от АББА пред сложната динамика на Бони М, както избирам блусарството на Роулинг Стоунс пред тежките интриги на Йоко Оно, които погубиха Бийтълс, така избирам свежото, консервативно и талантливо аржентинско момче Лео Меси пред Кристияно Роналдо и бастуна, който е глътнал.

ПС: Надявам се, че виждате политическата метафора в този пост, който уж не е за българската политика, а е точно за нея. 🙂