Македонските българи в САЩ на 100 години

Президента Радев и външния министър Милков поздравиха годишният Конгрес на Македонската Патриотична Организация в САЩ и Канада (МПО)

Исторически знамена бяха показани на годишния Конгрес на Македонската патриотична организация в САЩ и Канада (МПО), отбелязал 100 годишнината на организацията.

6 септември 2022 г. (Индиана) В периода 2-5 септември във Форт Уейн, Индиана, се проведе годишният Конгрес на Македонската патриотична организация в САЩ и Канада (МПО), на който беше тържествено отбелязана 100 годишнината на организацията.

Президентът на Р България, Румен Радев поздрави МПО за нейната 100 годишнина с видео обръщение, а от страна на Николай Милков, министър на външните работи, беше изпратен поздравителен адрес.

 Създадена от български бежанци от региона на Македония, МПО винаги е била и ще бъде гласът и защитникът на правата на всички македонски българи, преследвани и репресирани от тоталитарните режими.

Плакет “Св. Св. Кирил и Методий” на Президента на Р. България бе връчен от ген.консул в Чикаго Светослав Станков на Стив Петров, президент на МПО за “значителния принос на МПО в запазване на българската идентичност на поколения емигранти от региона на Македония”.