България официален “конкурент” на САЩ в снабдяването с оръжие на Украйна + за бизнеса и войната (+ видео)

И двете правителства ще изнесат въоръжение и муниции за по 1 милиард и ще продължат да помагат

ОЩЕ БИЗНЕС ЛИДЕРИ С ОПИТ В УПРАВЛЕНИЕТО 

ФОНД ЗА БОЛНИ И БЕДНИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА И УКРАИНЧЕТА, ЗАСЕЛИЛИ СЕ И ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ В БЪЛГАРИЯ С ПАРИ ОТ ОРЪЖИЕТО

Четете докрай

8 август 2022 г. България и САЩ ще изнесат въоръжение и муниции за по 1 милиард за Украйна и ще продължат да й помагат във войната с Украйна.

8 август 2022 г. В един и същи ден България и САЩ одобриха по един милиард за оръжие за Украйна.

Икономическото министерство на България ще разреши износа на оръжие за 1 млрд. лева, обяви ресорният служебен министър Никола Стоянов.

В министерството на икономиката са се натрупали между 230 и 240 преписки с искане за експорт на оръжие за над 1 млрд. лева, показва анализа на служебния министър.

“Проблемът не е само, че не е спазен законът и те чакат, и бизнесът е блокиран и не може да работи, което само по себе си е сериозен проблем. В последните дни разбирам, че компаниите получават вече и фактури за неустойки.

Въпреки че това е бомба, ако трябва ще гръмне в ръцете ми, но аз ще подкрепя бизнеса”,

каза министър Стоянов в ефира на БНТ, която гледаме в САЩ на инет платформи.

Служебният министър не отрече, но и не потвърди информацията на бившия директор на оръжейния търговец “Кинтекс” Александър Михайлов, че България е изнесла над 4000 тона оръжие за Украйна през Полша. По думите му и в новите искания най-вероятно има искания за експорт по подобна схема.

Министър Никола Стоянов смята да промени борда на най-голямото дружество в сферата на икономиката – Държавната консолидационна компания. Стоянов, който е сред уволнените от бившия вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова каза, че е подал заявление и за назначаването на още трима души в борда на директорите на Държавната консолидационна компания, в чийто предели са оръжейните фирми ВМЗ и “Кинтекс”.

Президентът на САЩ Джо Байдън говори за въоръжаването на Украйна, след обиколка на оръжейната фабрика на Lockheed Martin в Трой, Алабама, 3 май 2022 г. PHOTO CREDIT: Jonathan Ernst | Reuters/CNBC

Днес Министерството на отбраната (DoD) на Съединените щати обявяи поредното официално разрешение (т.нар. президентско изтегляне – Presidential Drawdown) за помощ по сигурността, оценена на до $1 милиард долара, за да отговори на критичните нужди на Украйна в областта на сигурността и отбраната, съобщиха от Пентагона.

Това вече  е 18-тото решение за само една година (от авг 2021) на администрацията на Байдън за оборудване на запасите на М-вото на отбраната на противника на Русия във войната. Това е най-голямата еднократна оръжейна помощ на САЩ, използвайки своето законово право, като този пакет осигурява значително количество допълнителни боеприпаси, оръжия и оборудване, които украинският народ използва толкова ефективно, за да защити страната си.

От Пентагона представят списък на оръжието за Украйна, който също включва и ракетни системи и над 100,000 снаряда. 
Общо Съединените щати са отделили около $9,8 милиарда долара помощ за сигурност на Украйна от началото на управлението на администрацията на Байдън, поясняват от Пентагона. От 2014 г. (завземането на Крим от руснаците) САЩ са отделили повече от $11,8 милиарда долара помощ за сигурността на Украйна, т.е. около $2млрд. са заминали още при Доналд Тръмп.
За да отговорят на променящите се изисквания на Украйна на бойното поле, Съединените щати ще продължат да работят със своите съюзници и партньори, за да осигурят на Украйна ключови способности, така калибрирани, за да имат значение, заявяват от военното ведомство на САЩ.
 
България, също! Да се знае! 
“Правете любов, не война” се превърна в “правете бизнес и пари, дори с война”. 
“Чувствата и знамената” свършиха навсякъде! 
Важно е: жертвите да са малко – парите много!
“Опитно поле” може да бъде всяка една точка на земята. От години то зависи от двете Велики сили, а сега конкуренцията вече е пряка, открита и официална. Дали някой го е “дал под наем” или по-скоро е нямал избор, никога няма да разберем. Единственно появата на новите милиардери от двете и повече страни, след войната ще даде някакъв ориентир. Така, както се появиха богаташите след пандемията със “сирачето” КОВИД, както в недоказаното му родно място Китай, така и по целия свят. 
Светът е друг! “Новото нормално” е за всички, искат или не! 
Точка! 
 
ИЗВОДИ
КЪМ ПРЕЗИДЕНТА И ПРАВИТЕЛТВОТО
1. ВКАРАЙТЕ ОЩЕ БИЗНЕС ЛИДЕРИ С ОПИТ В УПРАВЛЕНИЕТО
За 1ви път истински бизнесмени са в управлението и резултатите са налице. 
Да сте чули Русия да протестира, че продаваме тяхното оръжие срещу тях? Най-вероятно и от това прибират пари, както от газта, тук от лицензи. Отделен въпрос е, че така армията на Зеленски е 100% оръжейно предвидима за Путин. 
2. НАПРАВЕТЕ ФОНД ЗА БОЛНИ И БЕДНИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА И УКРАИНЧЕТА, ЗАСЕЛИЛИ СЕ И ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ В БЪЛГАРИЯ. С ПАРИ ОТ ОРЪЖЕЙНИТЕ СДЕЛКИ ЗА УКРАЙНА. МОЖЕ ДА ГО КРЪСТИТЕ “ЖИВОТЪТ ПРОДЪЛЖАВА”.
3. ДОБРЕ ОГЛЕДАЙТЕ СРОКА НА ГОДНОСТ НА МУНИЦИИТЕ В ОРЪЖЕЙНИТЕ ЗАВОДИ.  
 
КЪМ ХОРАТА
3. ГЛЕДАЙТЕ НА ВСИЧКО ПО СВЕТА, КАТО НА БИЗНЕС, СДЕЛКИ И РАБОТА. ЗАБРАВЕТЕ ПОЛИТИКАТА, ТЯ Е ФОРМАТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ;
4. КАТО ТРЪГНЕТЕ ЗА ИЗБОРИ, ГЛЕДАЙТЕ КОЙ КАКВИ СДЕЛКИ Е НАПРАВИЛ ЗА ДЪРЖАВАТА. И КАКВО ВИ ПРЕДЛАГАТ ЛИЧНО НА ВАС, ВИЖДАТЕ ЛИ БЪДЕЩЕ НА ЗАПЛАТА СИ;
5. ОСТАВЕТЕ ВСЯКАКВИ ЧУВСТВА У ДОМА, НО НЕ ГИ ГУБЕТЕ – ТАМ Е СПАСЕНИЕТО!;
6. БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ГОТОВИ ЗА ПАНДЕМИЯ, ОКОЛО И СЛЕД ИЗБОРИТЕ;

7. ВЯРВАЙТЕ В БЪЛГАРСКОТО – БЪЛГАРИТЕ СА НАМEРЕНИ, А НЕ ЗАГУБЕНИ!