ИЗБОРИ 2022 Слави (ИТН) пожела успех на новата коалиция ПП, ГЕРБ, ДПС и ДБ + СДС & БСП – какво следва

КАКВО СЛЕДВА ВЪВ ВРЕМЕТО?

“Предстоят важни решения, свързани с управлението на България. Президентът след няколко дни ще връчи мандат на формацията спечелила изборите – “Продължаваме промяната”. Това е прекрасна възможност да рализирате новосформираната коалиция”

Лидерът на политическа партия ”Има такъв народ” (ПП ИТН) Слави Трифонов с отворено писмо до водача на “Продължаваме Промяната” (ПП ПП) Кирил Петков, лидерите на ГЕРБ и ”Демократична България” (ПП ДБ) – Бойко Борисов и Христо Иванов, както и до Делян Пеевски от ДПС. Естественни съюзници на две от формированията ПП и ГЕРБ са вечните противници във времето на Прехода към/и Демокрация и “майки”  на двете движения с разнопосочни идеолигии БСП и СДС.

ИЗБОРИ 2022 вече официално започнаха в България, като на дневен ред минават коалициите, без които е невъзможно управлението на страната. Остава да стане ясно, кой ще застане начело на поредното рекордно поред трето (3) служебно правителство, излъчено от президента, което ще ръководи изпълнителната власт и съдбата на народа до също поредния и рекорден парламентарен вот на есен, след четири (4) само за седем (7) месеца през едва миналата година. Рекорд записа на 14 септември 2021 г. и най-продължително управлявалото служебно правителство в българската история “Стефан Янев 1”, надминавайки продължителността на това на епископ Климент през далечните 1879 – 1880 г.***

Лидерът на политическа партия ”Има такъв народ” (ПП ИТН) Слави Трифонов публикува на профила си във Фейсбук отворено писмо до премиера в оставка и водач на “Продължаваме Промяната” (ПП ПП) Кирил Петков, лидерите на ГЕРБ и ”Демократична България” (ПП ДБ) – Бойко Борисов и Христо Иванов, както и до Делян Пеевски от ДПС. Естественни съюзници на две от формированията ПП и ГЕРБ са вечните противници във времето на Прехода към/и Демокрация и “майки”  на двете движения с разнопосочни идеолигии БСП и СДС. Така Трифонов реално обособи своята партия, като “самостоятелна бойна единица” във “войната” и поименно посочи своите противници, като дори и с точни цифри показа “съотношението на силите”.

Ето и цялото писмо на Трифонов без редакторска намеса и с кратки пояснения:

Открито писмо до господата Кирил Петков, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Христо Иванов

Уважаеми господа,
С решението си за даване на зелена светлина на Северна Македония, вие ясно положихте основите на една нова Евроатлантическа коалиция в България, при това безапелационно подкрепена от Франция.

Бел.ред. За” гласуваха 170,”против” бяха 37, “въздържали се” – 21. Предложението бе подкрепено от ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС, против – “Възраждане” и ИТН, а БСП се въздържаха.”Имаме нова коалиция, това е направо сюрреалистично. Буквално довчера за ПП да общуват с ГЕРБ и ДПС беше невъзможно… А днес лидерите им са прегърнати заедно за България, за да махнат ветото, защото така е поискала ФранцияИ българите в Македония, и езикът на омразата не са важни, важно е да сме по-тихи от водата, от тревата, за да не разтърсим Великите сили. Моето решение го взех и днес стана ясно защо“, заяви Трифонов след гласуването в парламента.

Уважаеми господа,
предстоят важни решения, свързани с управлението на България. Президентът след няколко дни ще връчи мандат на формацията спечелила изборите – „Продължаваме промяната“. Това е прекрасна възможност да реализирате новосформираната коалиция. Ще имате огромно мнозинство. „Продължаваме промяната“, „ГЕРБ-СДС“, „ДПС“ и „Демократична България“, общо ще разполагате с 176 депутати. Логично към тях може да прибавите и шестимата отцепили се депутати от “Има такъв народ”. Така ще имате 182 депутати, което е много повече от конституционно мнозинство. Това ще ви направи спокойни за взимането на всякакви решения. Може да направите съдебна реформа, може да продължите изнасянето на оръжия за Украйна през трети страни, може спокойно да промените и законите, за да се усвоят милиардите по Плана за възстановяване, може да приемете и необходимите антикризисни мерки и да направите дългоочакваните реформи. Като настоящи и бъдещи членове на едни и същи европейски политически семейства, спокойно може да реализирате всички евроатлантически приоритети, част от които изброих по-горе.
Г-н Петков, г-н Борисов, г-н Пеевски и г-н Иванов, след като дадохте зелена светлина за Северна Македония, дайте зелена светлина и за България. Постъпете мъдро и държавнически, така както постъпихте днес.
Ако се вярва на социологическите проучвания, България няма нужда от нови избори и вие имате възможността да реализирате едно силно управление, с което да изведете държавата от политическата криза, енергийната криза и инфлацията.
Бъдете първо българи и държавници, а чак след това политически противници.
Желая Ви успех!
Слави Трифонов

 

*** КАКВО СЛЕДВА ВЪВ ВРЕМЕТО?

След успешния вот, който свали правителството на Кирил Петков, то формално подава оставка, но продължава да си изпълнява правомощията до избиране на следващ кабинет или до назначаване на служебен, като датата на внесената оставка на кабинета в НС стартира процедурата. 

Парламентът продължава да работи по нормалния начин, а правителството си осъществява правомощията, докато не бъде разпуснат парламента. Възможно е да се формира парламентарно правителство. 

Президентът започва консултации с партиите в НС, като няма ограничение в срока. Следва връчване на първия проучвателен мандат на най-голямата политическа сила, която е „Продължаваме Промяната”. Те имат 7 дни да съберат мнозинство. Ако мандатът бъде върнат, президентът отново няма определен ограничаващ срок за консултациите. Втората партия, която получи мандата – в случая ГЕРБ, също ще има 7 дни. Ако и те го върнат, президентът вече има ограничение от 7 дни, за да избере третата партия.

При изчерпване на възможностите, следва назначаване на служебно правителство. Дотогава управлява правителството в оставка.

Най-вероятно сегашното правителство на ПП ще работи до края на месец юли, докато не се наложи евентуален служебен кабинет. 

Предвид процедурите, експертите изчисляват, че предсрочните парламентарни избори могат да бъдат най-рано през август, но заради отпускарския сезон се очаква да бъдат насрочени за на есен през септември или октомври, но не по-рано от 25 септември 2022 г.