Отменят КОВИД теста за влизане в САЩ – остава задължителна ваксина за Зелена карта, Байдън неясен

Администрацията на Байдън изпраща смесени сигнали до обществеността за бъдещето на КОВИД

Отпада КОВИД тест за САЩ, летните цени на билетите $800-1600

От полунощ събота срещу неделя (11-12 юни 2022) за пристигащите в Съединените щати отпада изискването за отрицателен тест за Covid.

За Европа пък отпадат маските, пътниците вече няма да се нуждаят от тях по време на полета и на летищата.

За САЩ, обаче остава изискването за конкретно доказателство за Covid ваксина за целите на получаване на Зелена карта.

САЩ ще прекратят изискването за тестване на Covid-19 за пътуващи по въздух, влизащи в страната,” написа в Туитър помощник секретаря за медиите Кевин Муньоз.
“Здравното министерство (CDCgov) ще оцени нуждата си въз основа на научните изследвания и в контекста на циркулиращите варианти (на виеуса). Президентът (@POTUS) работи върху ефективни ваксини и лечения, които са от решаващо значение за това,” неопределено констатира един от гласовете на Белия дом, Муньоз.

Не е толкова трудно да се свържат опорките на администрацията на Байдън, която явно изпраща смесени сигнали до обществеността. Вече силно й личи, че е объркана и се лашка между желанията на “цар бизнес”, вътрешното и международното положение. Освен, че рейтингът на американския президент сериозно продължава да върви надолу.

И типично “по американски” става въпрос за пари, и не става точно ясно какво са решили да правят американските управляващи.

Само ден по-рано същият официален оторизиран представител на Белия дом Кевин Муньоз, написа пак в Туитър.

“Поради бездействието на Конгреса, нямаме избор, но да придвижим (напред) критичното финансиране за COVID, трябва да започнем да осигуряваме някои ваксини за есента, включително ваксини от следващо поколение, ако има такива.
Ние предупреждавахме Конгреса в продължение на месеци за въздействието на бездействието.”

И ето го “пръста на цар бизнес”. Този “реверанс” към пристигащите в САЩ, идва по-малко от едва две седмици, след като лидерите на браншовите групи Airlines for America и Американската туристическа асоциация се срещнаха със служители в Белия дом, за да ги накарат да изключат изискването за тест за КОВИД, което вече е остаряло.

Кой окончателно ще победи във въздуха и на земята, на бойното поле и пазара, във вирусната област и ваксинационния сектор, ще разберем скоро, най-вероятно до три (3) месеца.