14 ученици и учител убити в основно училище в Тексас (видео)

Предполагаемият убиец е Салвадор Ромас, 18-годишен ученик

24 май 2022 г. 14 ученици и 1 учител, както и една жена, бяха убити при стрелба днес сутринта в основно училище в Увалде в щата Тексас, потвърди по-ранна информация, губернаторът Грег Абът.

24 май 2022 г. Четиринадесет (14) ученици и един учител, както и една жена, бяха убити при стрелба днес сутринта в основно училище в Тексас, потвърди по-ранна информация, губернаторът Грег Абът.
Заподозреният стрелец, който може да е имал пистолет и пушка, е бил смъртоносно ранен при реакцията на правоприлагащите органи на атаката в началното училище Роб в Увалде, на около 83 мили западно от Сан Антонио, каза Грег Абът.
„Смята се, че той е изоставил автомобила си, след което е влязъл в началното училище Robb в Увалде с пистолет и може да е имал и пушка“, каза Абът на брифинг.

Предполагаемият масов убиец е идентифициран като Салвадор Ромас, 18-годишен ученик.

Предполагаемият масов убиец е идентифициран като Салвадор Ромас, 18-годишен ученик в гимназията на същото училище. Заподозреният също така е застрелял баба си, преди да влезе в училището и отново да открие огън, каза губернатор Абът, но не каза нищо повече за състоянието й, като в местните медии се изказват предположения, че е мъртва. Двама  полицаи са сред ранените, но се очаква да оцелеят, каза той. 

Когато родителите оставят децата си в училище, те всички очакват, че ще могат да вземат детето си, когато този учебен ден приключи. А сега има семейства, които в момента са в траур”, каза Абът. “Щатът Тексас е в траур с тях за реалността, че тези родители няма да могат да вземат децата си,” каза губернаторът на щата.

Само преди броени часове губернаторът Грег Абът говори за “отворените граници (с Мексико), които пречат”. 

Само за изминалия уикенд имаше 312 случая на насилие с оръжие в САЩ, като близо 130 бяха убити. В Бъфало и Калифорния бяха два от случаите.

Mmm