Парламента стана “цирк за диви животни” – заби железни врати

Нима СЪЕДИНЕНИЕТО, чийто символ е тази сграда, може да се брани с метални окови? В диалога или в решетките е СИЛАТА на парламентаризма?

18 май 2022 г. Е, ТАКОВА ЧУДО НЕ Е БИЛО В 133-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ! Величествената сграда, построена в неоренесансов стил, осъмна днес с монтирани отвътре ТЕЖКИ МЕТАЛНИ ВРАТИ!

Валерия Велева

Е, ТАКОВА ЧУДО НЕ Е БИЛО В 133-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!
Величествената сграда, построена в неоренесансов стил, осъмна днес с монтирани отвътре ТЕЖКИ МЕТАЛНИ ВРАТИ!
От кого се пазят депутатите, докопали се до парламентарните банки, благодарение на народния вот?
Нима СЪЕДИНЕНИЕТО, чийто символ е тази сграда, може да се брани с метални окови? В диалога или в решетките е СИЛАТА на парламентаризма?
Това е позор!
Знае ли днешният председател на парламента Никола Минчев, какво пише в Акта за изграждането на този храм на народовластието, зазидан в основите на постройката?
Ще му ги припомня:
„Построената сграда да послужи за увековечаване на свободата и равноправността в България и за прослава на българския народ”.
Е, дотам ли стигнаха младите парламентаристи на ХХI век – да оковат с метални пранги “свободата и равноправността в България”? За да се бранят от … гнева на българския народ! И да се скрият зад решетките в страха си!
Тази сграда, в която българският парламент заседава от 1885 година, помни речи на царе и президенти, на народни водачи, на властници и опозицонери, на премиери и на хиляди депутати. Запечатала е драматични мигове на величие и падение от най-новата българска история. Била е атакувана, била е опожарявана.
Но никой никога досега не си е и помислял да слага метални решетки на вратите, през които може да мине всеки български гражданин на парламентарната ни република.
Сградата на българския парламент е обявена през 1955 г. за исторически, архитектурен и художествен паметник на културата от национално значение.
Чий скопен мозък разреши на този паметник да бъдат сложени метални решетки?
ВЪРНЕТЕ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРСКЯ ПАРЛАМЕНТАРИЗЪМ!

Вили Лилков: След изборите през 2021 г. победителите заявиха, че ще върнат парламентаризма в политиката и ще вкарат крадците при бай Ставри. В търсене на духа на парламентаризма те се върнаха в старата сграда на Народното събрание. Днес поставиха решетки на вратите и така към символа на парламентаризма бе добавен и символа на панелния комплекс – хем духът да не избяга, хем да напомня за бай Ставри! (До няколко дни ще ги махнат, ама на – “акъл-парасъ”, казват старите хора!)

ПРИПОМНЯМЕ:

Основните циркаджийски трупи в “парламента” със сигурност остават на манежа, близо половината от зрителите не ги искат или никого

1% държи 1/4 от приходите на САЩ

Кой ще победи – “шумната” широка улица или “тихият” тесен бизнес?

Цирк Парламент – три дни порно и прогнозата за времето

Цар Плъх си има Дворец Парламент

ИЗБОРИ Кастрацията на българите в чужбина бе потвърдена и от този президент

Парламент – “Цирк” Извънредно се Събира – АТАКА отново решава

Кой, Защо и За Колко Върна и Ще Остави Сегашната Власт? /видео/

Цирк България – Поредна Част /+ видео какво се случва/

Цирк “България” Продължава Турнето в Родината си

България – Идилията “Референдум” за Цирка “АЕЦ”

България – Бий Круша за да Слуша

10 Начина за Манипулиране и Къде Сме Ние Самите

Българи Протестират в Европа и Израел – в Америка са Непокис и Слушат музика

ИЗБОРИ – Цирк “България” продължава турнето в Родината си

Ммм

 

Ммм