България без управа за ден по време на война на границата – ЗАЩО? Поглед “зад океана” (+ видео )

ВСИЧКИТЕ ТРИ РОДНИ “ОСТРИЕТА” – ПРЕЗИДЕНТ, ПРЕМИЕР И ФИН. МИНИСТЪР НАВЪН, НО ГОВОРЯТ ЗА БИЗНЕС, А НЕ “ВЕЯТ ЗНАМЕНА”! Вицето и министър на “бизнеса” Корнелия Нинова не пожела да пътува извън страната по “други” причини и загуби

ЕС И САЩ ЗАСТАНАХА ЗАД БЪЛГАРИЯ

Путин предупреди всички за светкавичен безмилостен военен отговор

28 април 2022 г. ВСИЧКИТЕ ТРИ РОДНИ “ОСТРИЕТА” – ПРЕЗИДЕНТ Румен Радев, ПРЕМИЕР Кирил Петков И ФИН. МИНИСТЪР Асен Василев НАВЪН, НО ГОВОРЯТ ЗА БИЗНЕС, А НЕ “ВЕЯТ ЗНАМЕНА”! 
Вицето Корнелия Нинова не пожела да пътува извън страната по “други” причини.

Какво се случва?

28 април 2022 г. България на три морета 2022 – учудващо, a? “Да, ама не”, защото това прави държавата в момента, и май успява!

Преди векове на 27 май 927 г. по време на приготовления за военен поход към Константинопол на 63 години умира цар Симеон I, българският владетел, наречен от народа си Велик. Наред с успешните войни, царят превръща България в трети културен център на тогавашния свят. Неговото време е време на териториално разширение – България мие бреговете си на три морета, това е време и на недостигнат през вековете културен разцвет, наречен по-късно Златен век на българската култура.

Кои са “трите морета” ли? Отговор на този въпрос потърсих за себе си.

Съвсем условен физически ориентир в разположението на споменатите управляващи и други подобни във власта. Оказа се, че в един ден, днес, България се оказа “гола” – без президент, без премиер, без най-важния вицепремиер – финансовият.

На което положение, в “разголена България”, никой не обърна внимание, поне не и националните медии. Никой не се сети да попита, “а бе кой управлява тази държава”, и то в момент на война на границата й? Ами, ако Русия обърне ракетите към морската си граница с НАТО и ЕС, с които в момента реално е във “война” от всякакво естество, “кой ще натисне копчето”? Би трябвало да има сериозна причина за българските лидери, а аз се питам, дали пък не са се “координирали помежду си”, защото наистина това е много сериозна стъпка на “три морета”. И не само със себе си, а дали пък няма и договорка и с другата, “вражеската” страна, да не се случи “загинал по време на мисия”, и то точно срещу “агресорите”? Рисковано, но умно и глобално, поне според мен.

Президента на Републиката Румен Радев в Кралска Испания, баш с краля и хвърка с изстребител на НАТО, Евро-производство.

 

А пък “случайно” на Велиден беше пред Храм “Александър Невски” с последния български цар на България и бивш премиер на републиката Симеон Сакскобургготски и испанската благородничка доня Маргарита Гомес-Асебо и Сехуела Сакскобургготска. Братовчедът на доня Маргарита е виконт де ла Торе, женен за испанската инфанта доня Пилар, херцогиня на Бадахос, по-възрастна сестра на испанския крал Хуан Карлос I, по чието време с короната, далечният му роднина бе премиер в България и тя влезе в НАТО. Според испанската конституция от 1978 година, кралят има повече правомощия от останалите европейски конституционни монарси, главнокомандващ на въоръжените сили и има известни права да влияе на политическия живот. Така че нищо учудващо, че президента при краля!

Но, най-важното за мен е, че Радев търси бизнес за България, още повече със специално избран антураж, с който пристигна в Мадрид – бизнес делегация с представители на български компании в областта на информационните технологии, туризма, земеделието, строителството и други, които обсъдиха общи проекти с Испания, която е сред първите 10 инвеститори в България. На специален Испанско-български бизнес форум, който Радев откри, се говори за военната и автомобилната индустрия, химическата промишленост, биотехнологиите, туризма, иновациите и супер работещата сега сфера на АйТи бизнеса. И най-важното за мен – доставка на зърно. И какво реално “случайно” се получи, премиера договаря хъб за украинско жито и слънчоглед в България, а президента вече е продал една сериозна част от него, и/или доставката на тези основни продоволствия.  Засега без конкретика в цифри, места и дати.

Премиерът Кирил Петков, даже с група депутати от управляващата коалиция, пък бе в “огъня на войната” в Украйна.

Освен, че изказа своят ужас от видяното, той договори “ремонт на украинска военна техника, а Украйна да снабдява България с електроенергия и да помага с газа”. И това, което на мен ми направи най-силно впечатление – хъб за жито във Варна за износ/внос за Европа и ЕС. По едно и също време, когато прездента Радев договори доставки за Испания. Засега без конкретика в цифри, места и дати.

Вицето Асен Василев пък “забегна” в Брюксел. „България получи днес много силна подкрепа от европейските институции по повод прекратените от „Газпром” доставки на газ. Заедно с Европейската комисия обсъдихме създаването на Регионален координационен център в България, който ще управлява газовата и електропреносната инфраструктура в региона на Югоизточна Европа”, отчете Василев. Засега без конкретика в цифри, места и дати.

КАКВО БЕШЕ ОБЩОТО И НОВОТО ПОНЕ ЗА МЕН – ВСИЧКИТЕ ТРИ РОДНИ “ОСТРИЕТА” ГОВОРЯТ ЗА БИЗНЕС! А НЕ “ВЕЯТ ЗНАМЕНА”! И НЕКА ДА НЕ ГЛЕДАМE, ЧЕ СА СИ “ЗАРЯЗАЛИ” ДЪРЖАВАТА! ИНТЕРЕСНО Е, ЧЕ ТОВА ПОЗИТИВНОТО СЕ СЛУЧИ “ЗАД ГРАНИЦА”, А В РОДИНАТА САМО ОБРАТНОТО.

КАКВО БЕШЕ ОБЩОТО В МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК? КОЙ КОГО Е НАПАДНАЛ В РОДНОТО УПРАВЛЕНИЕ И ЧУВСТВЕН ЗАХЛАС В ТРАГЕДИИ И ЛУКС В ПОСЕЩЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЛИТ В ЧУЖБИНА! НЕГАТИВИЗМА И “ЧЕРНОТО” ОТНОВО НАДДЕЛЯХА! 

ОФИЦИАЛНО, “плюнките хвърчаха” от политиците ни! Сблъсъкът президент-правителство ден по-рано на 27 април 2022 г.

Радев нападна кабинета “Петков” за спрения руски газ за България и взема страната на Украйна за войната, и пряко Корнелия Нинова за доставките на оръжия.

Money, money, BG money … България изнася оръжие за 50 страни, като през последните два (2) месеца износът на оръжие за страни от ЕС е увеличен тройно (3).

“Позицията на г-н Радев, че давайки оръжие, ние продължаваме конфликта, е позорна. Украйна ще победи в този конфликт и трябва да помогнем на Украйна да победи в този конфликт”, каза Асен Василев на свикана от партията му пресконференция.

Вярвам, и продължавам да гледам позитивно на България, както бе и по време на пандемията с Ковид.

Умни, бре! 

ТРЯБВА ДА ГЛЕДАМЕ ПОЗИТИВНО!

Президентът Румен Радев твърдо НЕ иска да извади страната от НАТО и ЕС”, както се коментира, а дори точно обратното, дори вкара и Царя, та чак и част от семейство му (наследниците) открито в играта, още на Великден пред “Ал.Невски”, със сигурност “скрито” по-рано в поготовката.
Как да си обясниш 1ва среща от 23 години на това ниво в Испания, лично с краля? А последвалият полет с НАТОвски самолет? Може би само мога да го приема, като негатив, само като едно послание към САЩ за тяхното забавяне и милиарди предплатени за изстребители, с показен полет на машина, европейско производство?!

Трябваше да започне войнa, за да започнат янките директно да помагат и на източно-европейци, и то с какви суми! Само днес $33 млрд. за Украйна! 

 Защо не помогнаха на България с 15 пъти по-малка сума от тази за Украйна, е така за самолетчета? Защо не помогнете сега? Ние не сме ли “фронтова линия на НАТО” от 2004 година, и то ПОСТОЯННА, и за Европа от векове? Или нямате стратегически военни бази на територията на страната? Защо не изпратите поне и само един танкер с втечнена газ, който ще стигне за месец? Или сме пренебрежимо малък консуматор? Или защото, като цяло сме “меки” и дипломати, а не “твърди” и директни, като украинците? 

Украинците ще влизат свободно в САЩ без виза “по въздух” – Байдън.

И щатските визи не премахнаха, Мариците се пръскат от работа в кризата и в базите се водят учения, та чак със специално дошъл висш американски военен от Алиянса!?

Премиерът търси и бизнес в Украйна!

Финансовият министър в Брюксел за пари и помощ!

НА РОДНА ПОЧВА, НО САМА С “ПРАЗНИ РЪЦЕ”!

Корнелия Нинова остана с “празни ръце” след като се отказа да пътува за Украйна, като така и не разбра, че финно я накараха да изглежда безполезна за бизнеса и финансовата политика на държавата, въпреки, че е пряко отговорна, като вицепремиер на България и министър на икономиката и индустрията. “На нож” и с правителство, и с президент!

Кой остана в България – “шефката на старческия дом”! И не постигна абсолютно нищо в топлото кресло в партийната централа, освен цялостно да се “грее”. 
Да, точно тя Корнелия Нинова, която е “друга бира”, но така и не разбра, че финно я накараха да изглежда безполезна за бизнеса и финансовата политика на държавата, въпреки, че е пряко отговорна, като вицепремиер на България и министър на икономиката и индустрията. И яко се издъни и като лидер на партията си, като още свали позицията на БСП в обществото и в международен план, заедно с ПЕС. Но, пък може би направи пенсионерите щастливи и готови на всичко, защото “капитанът им не напусна кораба”! Който никога няма да стане за тях за круиз, а по-скоро ще стане “Ноев ковчег” или “Титаник”, с гордо развято червено знаме и “бордна книга – лексикон със спомени”.

Въпреки всичко, България изигра добра игра “тука има – тука нема” и “вълка сит и агнето цяло”:

правителството (КП&Сие) подкрепя, президента (РР&Цар&антураж) наблюдава, видимо социалните леви (КН&Политбюро) се грижат за най-бедните (които не плащат данъци) в народа, за да мълчат.

Класическа американска схема, която работи и всички са happy!

А директният двубой РР (президентство) с/y КП (правителство) ми напомня филмчето за “добрия и лошия полицай”.

Обсъждали ли са Бойко Борисов (л) и гл.прокурор Иван Гешев (д) какво да се прави в ситуацията с договори и разплащания с Москва по линия на АЕЦ-Белене и Турски поток?

Много ми е интересно истинският, вече бивш полицай (Бате Бойко) дали ще запази контра-позицията си с/у “добрия полицай” (Бате Кирчо), или ще се промени, за да се спаси от продължаване и евентуален тъжен край “на шарена сянка”, след вече започналото “вътрешно разследване” и ако бъде сменен “гл.диспечер на затвора” (Бате Гешев)!

“Цирка” продължава, но нашият, родният, отдавна изгоря, и сега явно се вижда, че изцяло играем на “манежи” “зад граница”! На “наш терен” сме си зли и злобни. Няма лошо, ако запазим и “животните в клетката”, и ги храним със същата храна, която дават в другите елитни “клетки”, и да могат да си я платят!
От сърце желая успех и да не продължи “изпразването на клетката и яслите и портофейлите на гладното безгласно стадо”, за да се превърне най-накрая в “нахранена доволна глутница”, която да не я е страх от нищо!

ДАНО УСПЕШНО СИ ИЗИГРАЯТ ИГРАТА ДОКРАЙ!

“УБИХТЕ” КОВИД ПОЧТИ БЕЗ “МУНИЦИИ”! 

СЕГА ТРЯБВА ДА УБИЕТЕ И БЕДНОСТТА! 

СТИГА СМЕ БИЛИ БЕДНИ БЪЛГАРИТЕ, ДОРИ ЗА ДА ОПРАВИМ ИГРАТА НА “ПРИЯТЕЛИТЕ И ПАРТНЬОРИТЕ”! СТИГА! ИЛИ ЧЕСТНА ИГРА ИЛИ ЧАО! 

УСПЕХ БЪЛГАРИЯ!

САМО СИТЕ ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ! 

+++***+++

БИЗНЕС ЩЕ ДОЙДЕ И ОТ ЕС и САЩ

ЕС застана зад България и Полша. Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула Фон дер Лайен: 

“Полша и България ни информираха за ситуацията. Огромната солидарност между нас, и също така и м/у т.нар. регионални групи от държави членки, което ще смекчи въздействието при евентуални прекъсвания на доставките на газ … споразумение със САЩ за осигуряването на допълнителен внос … алтернативни доставки … инвестиции във възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност. Вижте цялото изказване (видео със субтитри на български език)

САЩ няма да оставят Русия да изнудва европейските страни, като ги заплашва да ги лиши от енергийни ресурси. Това заяви президентът Джо Байдън по повод спирането на руските газови доставки за Полша и България. Той обясни какви са вариантите да се осигурят достатъчно количества газ за България и Полша.

Русия спря газовите доставки за България и Полша към обяд вчера. Правителството обяви, че алтернативни газови доставки ще осигурят нужното потребление за месец май. Дотогава ще се търсят варианти за диверсификация на доставките, вкл. и на срещите в чужбина. Според вицепремиера Асен Василев, възможно най-лошият сценарий вследствие на спирането на руския газ е поскъпване на синьото гориво у нас с 20%.

В същото време Путин предупреди всички за светкавичен безмилостен военен отговор

На страницата на посолството на Руската Федерация в София бе публккуван откъс от изказването на Президента на Русия Владимир Путин по време на срещата с членовете на Съвета на законодателите към Федералното Събрание на Руската Федерация на 27 април т.г.:

🗣 „Ако някой възнамерява да се намеси в протичащи събития отвън и създава за Русия неприемливи за нас заплахи от стратегически характер, трябва да знае, че нашият отговор на ударите срещу нас ще бъде светкавичен, бърз.

Имаме всички инструменти за това: тези, с които никой не може да се похвали сега, а ние няма да се хвалим. Ще ги използваме, ако е необходимо. И искам всички да знаят за това“.

Ммм