Свалиха Знаме на Украйна от Българска Църква в Несебър (видео)

“Колкото пъти сложат чуждо знаме, без значение украинско, руско, азърбейджанско, но различно от българското, толкова пъти ще гo махаме”

13 април 2022 г. Знаме на Украйна бе свалено от Църква в Стария град в Несебър.

13 април 2022 г. Знаме на Украйна бе свалено от Църква в Стария град в Несебър. 

“Намираме се в Стария град на Несебър. Това е една от най-емблематичните Църкви на Несебър, една от малкото действащи. Преди десетина дни, около две седмици, Попа на Църквата “Св. Богородица”, Поп Петър, си е позволил да закачи украинското знаме.” Това разказва Анастасия Балчиклиева в заснетото днес видео пред Храма в едно от най-посещаваните места в България..

“Съответно граждани са дошли и са помолили знамето да бъде свалено, но попа е отказал. Извикана е полиция и е констатирано, че по закон на Българска Църква няма право да стои знаме, различно от Българското. Пусната е и жалба до полицията, написан е и протокол, но оттам нататък не се е случвало нищо. Разговаряно е по телефона с Поп Петър, който е заявил, че това е негово лично решение да постави знамето (бел.ред. на Украйна),” пояснява Балчиклиева. 

“Наша гражданска позиция и наше гражданско право е да защитаваме България. … Ако пак сложат, каквото и да е знаме, без значение украинско, руско, азърбейджанско, различно от Българското ще дойдем и ще го свалим отново,” категорична е Анастасия Балчиклиева във видеото на нейния профил във Фейсбук. 

Още вижте във видеото:

Ммн