ОСКАРИ Ново на червения килим, статуетка-знак и какво няма да видите на телевизора (видео + снимки)

 Рози с цветовете на американския флаг до статуетката Оскар на червения килим, заедно и обединени – новият девиз на Оскари, алеята и кулата на славата, бургер Лайонел Меси, алъш- вериш, какво се случва на и около булеварда … и още за подготовката от самото начало

Очаквате лъскавото, но ще видите и другото …

    Рози с цветовете на знамето на Съединените щати – сини, червени и бели до статуетката символизираща войн, в унисон с патриотизма на американците и новата ключова дума в тазгодишния девиз на Оскарите – ОБЕДИНЕИЕ, която покрай войната в Украйна, вече е и световна. И заедно.

Статуетката представлява фигура на рицар в цял ръст, в стил ар деко, подпрян на меч и стъпил на ролка за кинолента с пет спици, представящи основите на американската Академия на филмовите изкуства и науки.

Статуетката ОСКАР е може би най-разпознаваемото, ако не и най-славното художествено парче статуя по целия свят, което не изобразява герой или бог от древността. А вместо това, е само един малък метален човек, 24-каратово позлатен хомункулус, лишен от коса, черти на лицето и полови органи. Е така разголен, повит в милиарден памперс само в историята, но не и в дрехи и доспехи.

СТАТУЕТКА-ЗНАК

По света има над 3000 оригинални статуетки Оскар, минали през ръцете на спечелилите ги – от шкафове и рафтове с трофеи на звезди и кино корифеи, през сергия на битпазар в Пасадена, Калифорния за $100 и витрина на заложна къща в Сан Франциско, та чак на гаражна разпродажба в Холивуд. Едни откраднати и изгубени завинаги, други откраднати и намерени, трети просто изчезнали. 1-та известна кражба е от 7-годишната актьорка Маргарет О’Брайън – “специална награда за непълнолетни” за ролята й на буйната Тути във филма от 1944 г. „Срещни ме в Сейнт Луис“. Популярна остава кражбата на Оскара на Упи Голдбърг през 2002 г., която си изпратила фигурката за полиране, но я открили. Има и продадени статуетки, въпреки подписа на носителите им в официалните договори, че това няма да се случи. Най-скъпо платената фигурка, известна до сега, е струвала през 1999 г. цял милион и половина ($1.54) на поп-иконата Майкъл Джексън, наградата за “най-добър филм” на „Отнесени от вихъра“ (1939). Интересно е, че тази статуетка изчезва безследно след смъртта на звездата, от имението му Невърленд.

За да спаси живота на жена си с операция, през 1992 г. статуетката си продава Харолд Ръсел, който губи и двете си ръце по време на войната и получава ролята на завръщащ се войник в “най-добрия филм” картина на 1946 г. „Най-добрите години от нашия живот“. Ръсел спечели Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля и специален Оскар „за вдъхновение и надежда на ветераните от войната“.

Има и хора, които откупуват статуетки, за да ги запазят в Академията. Един от рекордьорите е Стивън Спилбърг с над милион долара, и то два пъти, платени за статуетките на Бети Дейвис и Кларк Гейбъл.

Преди … (два дни) …

… и сега ден преди Оскарите

Новата ключова дума в тазгодишния девиз на Оскарите е ОБЕДИНЕИЕ, която покрай войната в Украйна, вече е и световна. И заедно, така, както за 1ви път Академията събра три жени за водещи – актрисите Ейми Шумър, Реджина Хол и Уанда Сайкс.

“ОБИЧАЩИТЕ ФИЛМ ОБЕДИНЕНИ” (MOVIE LOVERS UNITE) гласи девизът, изпусан и на постера на 94-то издание на Оскарите.

Излизаме навън, за да видим какво се случва на и около булеварда Холивуд и по Алеята на славата. И още от онова, което няма да видите на телевизора

 

 

ОСКАРИ 2022 – Затворени улици в Холивуд, Лос Анджелис, Калифорния

АЛЪШ-ВЕРИШ – КЕШ ПО ВРЕМЕ НА ОСКАРИ

ЖИВОТА НОРМАЛНО СИ ТЕЧЕ В ХОЛИВУД

ОСКАРИ Отвориха специално за маратона през миналата неделя, като бяха оставили статуетки на Оскарите, за да могат участниците да се снимат

,

Ммм

ОСКАРИ “код червен” в Холивуд – опънаха килима и златните драперии (снимки, видео)

Ммм