ОСКАРИ “код червен” в Холивуд – опънаха килима и златните драперии (снимки, видео)

Темата за войната в Украйна вече е тук – ексклузивно пред Долби тиатър

За 1ви път три жени водещи

23 март 2022 (Холивуд, Лос Анджелис, Калифорния) Код “червен” в Холивуд – днес опънаха червения килим и увисиха златните драперии на едноименния булевард пред легендарния Долби тиатър, където в неделя за 94-ти път ще раздадат статуетките Оскар.Фото: Евгени Веселинов

23 март 2022 (Холивуд, Лос Анджелис, Калифорния) Код “червен” в Холивуд – днес опънаха червения килим и увисиха златните драперии на едноименния булевард пред легендарния Dolby Theatre, където в неделя за 94-ти път ще раздадат статуетките Оскар.

ОСКАРИ Опънаха червения килим на Холивуд булевард пред Долби тиатър. Фото: Евгени Веселинов

Цялата сцена вече е почти готова за най-голямата вечер в “столицата на киното”, когато Академията за филмово изкуство ще обяви най-големите победители в Седмото изкуство за 2021 година.

Червеният килим се завръща в Холивуд след година извън дългогодишния си дом Долби Тиатър, поради пандемията с КОВИД.
Т.г. има и промени в подготовката за голямата вечер: от Академията искат абсолютно всички да пристигнат по-рано, нищо че това е “градът на точното закъсняло време”.
Общо взето времето е големият таргет на Академията за филмови изкуства и науки т.г., като се цели да няма раздуто шоу, и така цели осем награди, тези за късометражни и късометражни филми ще бъдат раздадени в час преди включването “на живо” на телевизията. Презентациите им ще бъдат включени по-късно в шоуто на церемонията, и така реално то ще започне час по-рано.в 4:00 ч.м.вр. следобяд, вместо в 5:00, и строго се изисква всеки поканен в залата да заеме мястото си навреме.

Организаторите са се погрижили за звездите, и за да да избегнат конфликти, то академията ще отвари и червеният килим с час по-рано от обичайното – в 1:00 ч.м.вр. и всеки трябва да пристигне навреме, ако иска да бъде забелязан на “червения килим”.
Нещо повече, колкото се може повечето интервюта там, трябва да бъдат предварително записани (случваше се и минали години), и след това ще се излъчат, след като звездата вече е седнала в залата.
Препоръчват предварително планиране за среща със звездите и техните наставници в дните преди шоуто, защото някои от присъстващите, може и да пристигнат късно. Голямата част от екипите на звездите са щастливи, че ще имат цял спокоен час без телевизия.
Вече започнаха известните партита, където звездите почитат различни поводи, като това на Vanity Fair – “Нощта на млади холивудски звезди”, организирано съвместно с Bacardi rum. Това, което видяхме е, че независимо от тежкия повод, изборът на облекло е изключително привлекателен и секси, с едни прилепнали силуети, дълбоки деколтета, ниски линии на талията и толкова много прозрачна материя, показвайки по всякакъв начин, как стои, не само облеклото по тялото, но и самото него. Много силно впечатление направи екстремно привлекателната водеща на вечерта Мадлин Клайн (род. 21 дек 1997), която е известна, че зарязва колеж в Южна Каролина, за да дойде и да си опита късмета в Лос Анджелис, Калифорния, където тази година пък вече партнира на Итън Хоук във 2-та част на мистерията KNIVES OUT 2.
А ние очакваме мистерията на звездното облекло на червения килим на “пъпа” на Холивуд.
Темата за войната в Украйна със сигурност ще бъде застъпена на сцената на Долби тиатър, защото добре е известна политизацията на Холивуд, където звездите не остават безучастни към наболелите събития.
След като вече има и официално наказани представители на руското кино на 94-те Оскари. 42-годишният режисьор Антон Дяков, чийто анимационен филм “Боксбалет” е единственият номиниран за филмовата награда “Оскар-2022” от Руската федерация, няма да пристигне за връчване на наградите. Причината била, че му е отказана американска виза.

Пред Долби тиатър, господин облечен във фрак и цилиндър, и със статуетка на Оскар в ръка, изказва мълчалив протест срещу войната, с лепенки по себе си и статуетката. Поздравих го, при което той ме попита от къде съм. В момента, в който казах България, и той ми заговори за София, Пловдив и Варна, които бил посетил. Като типичен американец, който си гледа собственната си държава и бизнес, той не пропусна да покани българите на екскурзия в Холивуд, като отбеляза, че пандемията е свършила. Оказа се, че и знае и някоя дума на български. Ето чуйте го:

Коренна промяна има при водещите на церемонията за наградите “Оскар”. За 1ви път от 4 години тя въобще ще има водещ, и то не един, а три, и то дами, което пък е за 1ви път. През 2018 г. домакин на шоуто беше Джими Кимел.
За последно пък имаше трима водещи през 1987 г. – Чеви Чейс, Голди Хоун и Пол Хоган. Тази година актрисите Ейми Шумър, Реджина Хол и Уанда Сайкс ще заемат постоянното място на сцената на Долби тиатър, което предполага и весело шоу, тъй като и трите играят все в комедийни роли.
Първите награди са раздадени на банкет в Блосъм рум в холивудския Рузвелт Хотел на 16 май 1929 г., но имената на победителите са известни от 18 февруари, 3 месеца по-рано. Първите наградени филми са заснети между 1 август 1927 г. и 31 юли 1928 г. От 23 март 2002 г. насам, церемонията по награждаването се състои в специално посветения на това „Дом на Оскарите“ – кинотеатъра Кодак (от 01.05.2012 преименуван на Долби Тиатър) в Холивуд, от другата страна на едноименния булевард.

Церемонията за връчването нa 94-те награди Оскар на Академията ще се състои на 27 март (неделя) и ще бъде излъчена по АВС.